Esports

Taekwondo

L'Escola Sundo de Cambrils entrega els diplomes als alumnes que van participar en els dos campionats de Taekwondo celebrats durant el confinament

Aquest centre cambrilenc imparteix classes de Taekwondo i dansa del ventre, adaptant els dos esports a la situació sanitària actual

Per Maria Vidal

Els alumnes participants als dos campionats, amb els seus diplomes, juntament amb el mestre de Taekwondo Carlos Cobo
Els alumnes participants als dos campionats, amb els seus diplomes, juntament amb el mestre de Taekwondo Carlos Cobo | Cedida

L'Escola Sundo és un centre d'art marcial i dansa que ha obert recentment a Cambrils, però que ja compta amb una llarga trajectòria en Taekwondo i dansa del ventre, dos esports que cada vegada tenen més acollida a la província de Tarragona. Durant el confinament, l'escola no va aturar la seva activitat i va seguir impartint classes telemàticament. A partir d'aquestes sessions, van participar a dos campionats de Taekwondo que també es van celebrar de manera virtual, als quals els alumnes del centre cambrilenc van obtenir molts bons resultats. Aquest passat dissabte, a l'escola es va fer una entrega de diplomes a tots els participants d'ambdós campionats. Carlos Cobo, mestre de Taekwondo de l'Escola Sundo, ha explicat a revistacambrils.cat com es van organitzar aquestes competicions i les activitats que des del centre han seguit duent a terme després del confinament.

En primer lloc, Carlos Cobo ha comentat que els dos campionats de Taekwondo van ser una iniciativa molt pionera, ja que es tracta de l'única competició en directe que es va dur a terme d'aquesta disciplina i possiblement també d'altres esports. Els organitzadors van ser l'Esportiva Taekwondo Vila-Seca, amb el mestre Juanjo al capdavant, i el Taekwondo Vilassar, dirigit per la mestra Jessica. L'èxit que van tenir aquestes competicions online es demostra amb les xifres, ja que al primer campionat, celebrat a l'abril, hi van participar unes 400 persones, i al segon, unes 1.000 persones de centres tant d'Espanya com de Sud-amèrica.

L'Escola Sundo va obtenir un total de 8 medalles entre els dos campionats

En el primer open, l'Escola Sundo va obtenir 4 medalles de bronze, aconseguides per Ayoub El Makdadi Tounzi, Lisa Toro Molto, Claudia Penalba Lagueruela i Julián Higueras Esteban. En la segona de les competicions, el centre cambrilenc va repetir els bons resultats amb una medalla d'or aconseguida per Marina Pagliano Gil, dues de plata obtingudes per Noa Estera Bachellerie i Josep Iborra Rodríguez i una altra de bronze, aconseguida per Julián Higueras Esteban. Cal dir que ambdós campionats eren de la tècnica Poomsae de Taekwondo, que consisteix en realitzar un conjunt de moviments de defensa i atac contra un oponent imaginari, per la qual cosa cada practicant d'aquest esport podia competir des del seu domicili. Finalment, aquest dissabte 8 d'agost va tenir lloc a l'Escola Sundo una entrega de diplomes per tots els alumnes del centre que havien participat en els campionats durant el confinament.

Posteriorment, l'escola va obrir el 15 de juny i a partir d'aquí van començar els entrenaments presencials. Durant el mes de juliol, l'Escola Sundo de Cambrils també va acollir classes intensives de Taekwondo tots els matins. En aquestes sessions, el que més practiquen és la tècnica del Poomsae, en la qual no hi ha contacte entre els esportistes; i el combat, pel qual utilitzen manoples per mantenir la distància de seguretat i adaptar-se a la situació actual. Quant a la dansa del ventre, que imparteix la professora Zaira Escolà, com que es tracta d'un tipus de disciplina que es practica individualment, es pot garantir la distància de seguretat entre les ballarines. Pel que fa a les mesures sanitàries que es prenen, el centre cambrilenc se n'encarrega que tots els assistents es desinfectin les mans i la sola de les sabates abans d'entrar, i se'ls pren la temperatura. A més, es desinfecta el terra de la sala després de cada sessió.

Els alumnes participants en les classes intensives de Taekwondo del juliol. / Foto: Cedida

 

Quant a les activitats que el centre té previstes, a finals del mes d'agost, alguns dels alumnes faran un examen per pujar de cinturó i, a mitjans del mes de setembre l'Escola Sundo realitzarà una exhibició, adaptada a les circumstàncies sanitàries actuals. Per últim, Carlos Cobo ha explicat a revistacambrils.cat que la paraula "Sundo" significa puresa en coreà, ja que ell com a mestre de Taekwondo té arrels del mestre coreà Cha, qui va portar aquest esport a la província de Tarragona.

El mestre de Taekwondo Carlos Cobo, a l'Escola Sundo de Cambrils. / Foto: Cedida
La professora de dansa del ventre de l'Escola Sundo de Cambrils, Zaira Escolà. / Foto: Cedida

Comenta aquest article