Informació general

Samà Slow Market

Gran acollida de la primera edició del Samà Slow Market

Tere Recasens, presidenta de l'Associació de Comerciants Vilacentre: «L'esdeveniment ha agradat i ha cridat l'atenció de la gent, en fem un balanç positiu»

Per Maria Vidal

Aspecte de les carpes instal·lades al Parc Samà en el Samà Slow Parket
Aspecte de les carpes instal·lades al Parc Samà en el Samà Slow Parket | Lluís Rovira i Barenys

La primera edició del Samà Slow Market ha tingut una bona acollida. El millor exemple d'això és el nombre d'assistents a l'esdeveniment al llarg dels tres dies, que en total ha arribat als 4.738 visitants. Concretament, a la jornada inaugural de divendres 7 d'agost, més de 1.000 persones van accedir al recinte, mentre que el dissabte i el diumenge a la nit es va haver de tancar el parc a les hores puntes perquè van arribar al límit de l'aforament, de manera que no es podia entrar fins que alguns assistents anessin sortint. Tere Recasens, presidenta de l'Associació de Comerciants Vilacentre, una de les parts organitzadores de l'esdeveniment, ha explicat a revistacambrils.cat que tant comerciants com organitzadors fan un "balanç positiu" d'aquesta primera edició i en destaca "la bona resposta de la gent".

Tere Recasens també ha comentat que "el lloc és molt bonic i hi ha una gran comoditat de l'espai, això ha fet que funcionés força bé tot i els protocols sanitaris que s'havien de complir". Quant als més de 30 comerciants i artistes locals que van exposar els seus productes en les 26 paradetes, Recasens manifesta que "estan contents, tots van treballar durant els tres dies". Segons l'organització de l'esdeveniment, els visitants del Samà Slow Market eren, en un 55%, turistes i segona residència; en un 30%, habitants de Cambrils o de poblacions properes i, un 15% eren estrangers.

Tere Recasens: "Anirem fent-ho més gran i cada vegada més atractiu pel públic assistent"

La presidenta de l'Associació de Comerciants Vilacentre augura un bon futur a l'esdeveniment ja que, com ha explicat, esperen fer-ne més edicions perquè el Parc Samà segueixi acollint el teixit comercial de proximitat. "Anirem fent-ho més gran i cada vegada més atractiu pel públic assistent. Esperem que tingui futur, que cada any vagin sortint més coses i activitats i que sense restriccions puguem deixar a tothom amb la boca oberta", ha declarat. A més, Tere Recasens ha exposat que organitzadors i comerciants esperen que "no se'ns limiti l'aforament, perquè se'ns tallen molt les vendes, però és un moment especial i entenem que hem de respectar totes les mesures sanitàries. La Covid-19 ens ha condicionat molt al moment de preparar les coses i de distribuir les parades, per exemple". També ha manifestat que per les properes edicions "s'han de revisar i millorar algunes coses, com el tema de l'aparcament".

Tot i això, creu que des de l'Ajuntament de Cambrils han sigut "excessivament restrictius pel que fa a les limitacions que hem tingut". Recasens reivindica que "als voltants de Cambrils s'estan organitzant moltes coses com concerts o festivals i a la nostra població gairebé no hi ha res". Precisament, aquest és el motiu pel qual van decidir apostar per celebrar el primer Samà Slow Market enguany i no l'any vinent, ja que "en aquest context pessimista dels darrers mesos, és una manera de fer un pas endavant i tenir una visió optimista", tal com explica la presidenta de l'Associació de Comerciants Vilacentre.

En definitiva, tant els organitzadors com els comerciants com el públic assistent fan una valoració positiva d'aquest esdeveniment, especialment perquè s'ha establert "una relació molt maca entre el parc i la gent". Finalment, Tere Recasens comenta que creu que el Samà Slow Market "ha agradat i ha cridat l'atenció".