Societat

La campanya solidària de recollida d'aliments per al poble sahrauí aconsegueix recollir 5.600 quilos

Per Berta Ruiz



El passat dissabte 3 de març es va recollir tot el material aconseguit a la campanya d'enguany
La campanya solidària de recollida d'aliments de la 13a Caravana Solidària d'Ajut Humanitari per al Poble Sahrauí -organitzada per Hammada- Associació d'Amics del Poble Sahrauí, amb la col·laboració de les àrees de Cooperació i Solidaritat i d'Ensenyament- s'ha tancat enguany amb unes xifres rècord.

El passat divendres, el secretari de Hammada - Associació d'Amics del Poble Sahrauí -Ramon Canalda- donava, en roda de premsa, les dades totals que s'han aconseguit recollir durant tota la campanya, no només a Cambrils sinó també a d'altres poblacions properes. Segons Canalda, a Cambrils gairebé s'ha quintuplicat la quantitat de quilos recollida, passant les 300 quilos de l'any passat als prop de 1.400 quilos que s'han obtingut enguany. A banda, s'hi han de sumar els 1.700 quilos que Hammada a recollit a Tarragona i els 2.500 que s'han recaptat a Mont-roig. En total, uns 5600 quilos d'oli, sucre i llenties que van marxar el passat dissabte al matí en direcció a Martorell, punt on es va fer recull de tots el carregament d'aliments a nivell de tot Catalunya. Des d'allí, es va portar fins al port de Barcelona, des des d'on embarcarà la caravana solidària fins a la ciutat d'Orà, on rebrà el suport de la Mitja Lluna Roja Sahrauí que conduirà la caravana fins als campaments de Tindouf.

Ramon Canalda de Hammada - Associació d'Amics del Poble Sahrauí va voler donar les gràcies a tot el poble de Cambrils per la gran resposta donada i als mitjans de comunicació per la cobertura informativa feta durant aquestes setmanes de recollida solidària. A més, va destacar l'important volum aconseguit per tots els centres educatius cambrilencs que es van sumar a la campanya i als supermercats -Mercadona i Esclat- per col·laborar amb l'Agrupament Escolta Gent de Mar aportant uns 204 quilos més d'aliments a la campanya.

Comenta aquest article