Societat

Un total de 127 persones participen en la "Bicicletada per la pau" organitzada per l'Agrupament Escolta Gent de Mar

Per Berta Ruiz



Abans de la sortida, es va repartir coca amb xocolata a tots els participants
L'Agrupament Escolta Gent de Mar va organitzar ahir al matí --amb la col·laboració d'Intermón Oxfam i l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament- una bicicletada popular, sota el nom de "Bicicletada per la pau", amb un missatge clar de conscienciació sobre el patiment humà en els conflictes armats.

Des de primera hora del matí es van instal·lar a la plaça de l'Ajuntament els diferents estands de les ONG participants en aquest acte com Punt de Partida, Proide, Hammada, el Ball de Bastons de Cambrils o l'estand en pro de la propera marató de sang de Cambrils, per tal de donar a conèixer tots els seus projectes i activitats.
A banda, l'Agrupament Escolta Gent de Mar també va organitzar una petita gimcana per a la canalla i es va repartir xocolata amb coca per a tots els participants.
Cal destacar també la col·laboració de la Penya Cicloturista de Cambrils, Gaby bike o Pastisseria La Font.
Entorn a les 11 del matí, els 127 ciclistes inscrits en la bicicletada es van posar en marxa. Des de la plaça de l'Ajuntament van enfilar cap a l'avinguda d'Adelaida fins a la font del Mil·lenari i van baixar pel passeig de La Salle. Després es van dirigir al barri de la Llosa, seguint per tot el passeig marítim fins a la zona de Ponent. De tornada van arribar fins al Patronat de Turisme fins enfilar de nou cap a la plaça de l'Ajuntament.

Per finalitzar l'acte es va fer lectura del manifest a favor de la pau, i en contra del comerç d'armes, destacant el patiment dels civils en qualsevol conflicte armat o situació de violència. També es va demanar responsabilitat a la comunitat internacional, davant de situacions de conflicte i postconflicte a moltes zones del món oblidades.

Comenta aquest article