Informació general

Joventut

Més de 40 joves cambrilencs es converteixen en Agents de Salut

Els i les joves que han realitzat la totalitat de la formació s'oferiran de manera voluntària com a referents als seus instituts en àmbits claus de salut

Per Redacció

Joves que s'han format com Agents de Salut
Joves que s'han format com Agents de Salut | Cedida

El Departament de Joventut de l'Ajuntament de Cambrils està lliurant aquest agost els certificats de formació del projecte Agents de Salut als més de 40 joves que han consolidat la totalitat de la formació. Enguany no s'ha celebrat l'acte conjunt de lliurament per evitar aglomeracions i els certificats s'estan repartint de manera esglaonada.

Les sessions informatives es van iniciar el passat mes de novembre en col·laboració amb l'Hospital Lleuger de Cambrils i la infermera Joana Abella, encarregada del servei Punt de Salut. Aquest any es van inscriure al projecte un total de 70 alumnes d'ESO, batxillerat i cicles formatius i més de 40 han finalitzat la formació. Aquesta segona edició ha comptat amb dos temes nous (salut mental i primers auxilis), que s'han sumat als ja existents de la primera edició (sexualitat, afectivitat, assetjament escolar, prevenció de consum de tòxics i punt SexeSentit).

Com a novetat del projecte, i com a conseqüència de la pandèmia i el confinament dels darrers mesos del projecte, es va realitzar virtualment la sessió de salut mental, que comptava amb la col·laboració especial de l'infermer Pere Mateo, professional expert en la matèria i amb un llarg recorregut en salut mental. La sessió virtual va resultar tot un èxit, amb un seguiment de quasi el 80% del total d'Agents de Salut.

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, ha explicat que enguany s'han reforçat i ampliat els temes formatius en relació a la demanda que han fet els joves i, alhora, s'ha fet un acompanyament als i les joves participants durant el confinament, finalitzant el projecte de manera telemàtica.

Aquest projecte forma part de l'àmbit de salut que es treballa des de Joventut tal i com es preveu en el Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2017-2020. L'objectiu és que els i les joves formats es converteixin en referents als seus instituts en àmbits claus de salut. D'aquesta manera, es potencia la responsabilitat de les persones joves en relació a la pròpia salut i la del seu grup d'iguals i s'intervé en aquest col·lectiu des de dins.

Comenta aquest article