Informació general

Recollida

La iniciativa Talking Rubbish duu a terme una recollida de residus als voltants de l'Ermita

Les voluntàries expliquen que van trobar des d'ampolles i llaunes fins a bosses de brossa llançades al barranc o una planxa de roba

Per Maria Vidal

Les bosses de brossa resultants de la recollida de residus
Les bosses de brossa resultants de la recollida de residus | Cedida

La iniciativa Talking Rubbish va dur a terme una nova recollida de brossa, en aquest cas a la zona del voltant del recinte de l'Ermita de la Mare de Déu del Camí, inclòs el barranc. L'acció va tenir lloc ahir dimecres a les 7.30 h del matí, ja que, segons les organitzadores, "és la millor hora perquè no fa tanta calor". Després d'una hora i trenta minuts de recollida, aproximadament, les tres voluntàries que hi van participar han informat a revistacambrils.cat que van omplir unes 10 bosses de deixalles.

Quan ja van finalitzar la neteja de la zona, les voluntàries es van posar en contacte amb l'Ajuntament de Cambrils perquè Secomsa recollís les bosses resultants de la recollida, com solen fer. A la neteja d'ahir es van recollir principalment ampolles de vidre i plàstic i llaunes, que les participants intueixen que majoritàriament són llançades per joves que fan botellón prop de la zona. També confirmen que van trobar moltes bosses de brossa, sobretot de matèria orgànica, que directament són abocades al barranc de la Verge del Camí en comptes de llançar-les als contenidors corresponents. D'altra banda, fins i tot van recollir una planxa de roba, que van haver de portar a la deixalleria, i coixins, mantes o capses de cartó. A més, van localitzar dos caus de rates prop de l'Ermita. Les voluntàries destaquen que aquest lloc estava molt més brut que no pas el pàrquing de les Comes, el qual van netejar la setmana passada.

El grup Talking Rubbish, el qual s'ha format molt recentment, tornarà un altre dia a la mateixa zona perquè ahir hi havia bastants cotxes mal aparcats que els han impedit accedir a alguns llocs per agafar-ne les deixalles. De nou, les voluntàries animen a la població cambrilenca a col·laborar amb les recollides de residus posant-se en contacte amb elles a través d'Instagram (@talkingrubbishcambrils).

Comenta aquest article