Cultura

Festival

El Festival Accents confirma la seva continuïtat amb l'edició 2020, que tindrà lloc durant la tardor

Els primers artistes convidats a l'esdeveniment són Donallop i Pau Vallvé, que encetaran el festival el proper octubre a Reus

Per Redacció

El duet mallorquí Donallop, que obrirà el Festival Accents el dissabte 3 d'octubre
El duet mallorquí Donallop, que obrirà el Festival Accents el dissabte 3 d'octubre

El Festival Accents 2020 ha confirmat la seva continuïtat amb els primers artistes convidats, tot i la situació que viu el sector de la música i la cultura a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. Cambrils ha sigut la seu, en edicions anteriors, d'algunes actuacions de l'esdeveniment. En aquesta setena edició, s'ha anunciat que les primeres actuacions tindran lloc aquesta tardor a Reus, però encara estan per definir quines altres localitats del Camp de Tarragona seran escenari de l'Accents. L'organització del festival, Empenta Cultural, confia que en les setmanes vinents es puguin dir els noms, les poblacions i els espais on se celebraran les actuacions, que tindran lloc seguint els protocols sanitaris vigents en el moment de la realització dels concerts.

Els primers artistes confirmats són el duet mallorquí Donallop, que serà l'encarregat d'obrir l'esdeveniment el dissabte 3 d'octubre amb un concert vermut gratuït i d'aforament limitat als Jardins de la Casa Rull. En l'actuació presentaran el seu tercer disc d'estudi, Crisàlide, que confirma que són una banda de dream pop sense precedents. Aquesta serà la segona vegada que Joana Pol i Pere Bestard actuïn a l'Accents després del concert de fa quatre anys a Cal Massó.

El segon artista en actuar al Festival Accents 2020 és el cantant Pau Vallvé, que presentarà el seu nou disc La vida és ara, enregistrat durant el confinament i l'estat d'alarma, el 16 d'octubre a la Sala Santa Llúcia. Les entrades anticipades per aquest concert ja estan a la venda a https://www.entrapolis.com/entrades/pau-vallve a un preu de 15 euros.

D'altra banda, l'Accents 2020 ha afegit la DOP Siurana com a nou patrocinador del festival. El Consell Regulador de l'Oli Siurana ha decidit donar suport a l'esdeveniment, perquè es tracta d'un projecte de música quilòmetre zero a diverses localitats de l'entorn. Aquest patrocini se suma als altres dos ja habituals del festival, com són Vermuts Miró i els vins de la DO de Catalunya.

El Festival Accents és un projecte d'Empenta Cultural que va néixer l'any 2014, i des de llavors ha portat més de 60 artistes d'arreu dels Països Catalans que principalment canten en català a la ciutat de Reus i a mitja dotzena de
localitats del Baix Camp, el Priorat i l'Alt Camp. L'Accents 2020 té el suport de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Reus, de la Diputació de Tarragona, del departament de Cultura de la Generalitat i també dels diversos ajuntaments implicats.

Comenta aquest article