Societat

Samà Slow Market

El Samà Slow Market reprograma la seva oferta d'activitats lúdiques-culturals per adaptar-les a la situació sanitària actual

Els assistents a l'esdeveniment podran gaudir de tres actuacions itinerants, repartides entre divendres 7 i dissabte 8 d'agost

Per Redacció

Cartell del Samà Slow Market, l'esdeveniment que se celebrarà el proper cap de setmana al Parc Samà
Cartell del Samà Slow Market, l'esdeveniment que se celebrarà el proper cap de setmana al Parc Samà | Cedida

El Parc Samà acollirà, els propers dies 7, 8 i 9 d'agost, el Samà Slow Market, un esdeveniment que unirà la naturalesa, el modernisme i la música amb el comerç i l'artesania local. D'aquesta manera, un total de 25 establiments cambrilencs exposaran els seus productes en les 30 parades que hi haurà, perquè els visitants puguin gaudir de l'experiència de comprar a les 14 hectàrees d'aquest jardí romàntic de Cambrils en un ambient tranquil i relaxat. L'esdeveniment també oferirà activitats itinerants lúdiques-culturals de caràcter familiar, tot i que algunes d'aquestes s'han hagut de reajustar a última hora per adaptar-les a la situació sanitària actual. El Samà Slow Market està organitzat pel mateix Parc Samà i l’Associació de Comerciants Vilacentre amb la col·laboració del Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils, el Patronat de Turisme i Cambrils Obert.

Així doncs, els assistents a l'esdeveniment podran gaudir de les següents actuacions: el divendres 7 d’agost a les 20 h, el grup Som2 cantarà boleros tot caminant. El dissabte 8, les àries d'una soprano sonaran en diferents racons emblemàtics del parc a partir de les 20 h i, a les 22.30 h, la xaranga Bandsonats omplirà el recinte de música i alegria. Finalment, l'espectacle del diumenge del mag Santos ha hagut de cancel·lar-se. Aquestes actuacions havien de ser inicialment en un escenari i amb els espectadors asseguts, però s'ha hagut d'optar per fer-les itinerants per evitar aglomeracions de persones.

La idea d'aquest esdeveniment va sorgir a les taules econòmiques celebrades per l'Ajuntament de Cambrils durant la pandèmia. La caiguda de la facturació de tots els sectors econòmics del municipi va propiciar coordinar accions transversals per compensar la baixada de la demanda sota l'impuls del Departament de Promoció Econòmica, el Patronat de Turisme i Cambrils Obert. L'Associació de Comerciants Vilacentre de Cambrils i DNA Turisme i Oci, l'empresa gestora del Parc Samà, van començar a donar forma a la iniciativa des del mes de maig. Des del principi es va tenir en compte que s'havien de respectar les mesures sanitàries i que l'aforament seria limitat a 600 persones. Els organitzadors de la primera edició de Samà Slow Market creuen que aquest esdeveniment ofereix una experiència diferent de consum que trenca la rigidesa de l'oferta convencional i proposa un retorn a un consum sostenible i responsable.

L’horari del mercat serà divendres de 17 a 22 h, dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 24 h i diumenge de 10 a 14 h i de 17 a 22 h. Els tiquets es poden adquirir a www.parcsama.es al preu habitual del parc. Cal recordar que les persones empadronades a Cambrils tenen un 50% de descompte en l’entrada.

Comenta aquest article