Cultura

Cinema

El curtmetratge «Radiografía» de la cambrilenca Marina Campos, seleccionat pel Festival de cine de Tarazona

Marina Campos és directora, co-guionista i protagonista d'aquest curt, que tracta sobre l'amor platònic i la crisi dels 30

Per Maria Vidal

Fotograma de Marina Campos al curtmetratge «Radiografía»
Fotograma de Marina Campos al curtmetratge «Radiografía» | Cedida

El curtmetratge "Radiografía" de la cambrilenca Marina Campos Albiol ha sigut seleccionat per competir a la secció oficial del Festival de Cine de Comedia de Tarazona y el Moncayo 2020. Aquest esdeveniment és un dels més importants quant al gènere cinematogràfic de la comèdia, i es premien tant llargmetratges com curtmetratges. Aquesta XVII edició del Festival de Tarazona se celebrarà entre el 15 i el 22 d'agost de manera virtual, a causa de la situació sanitària actual. Entre els dies 15 i 21 d'agost, es podran visionar en línia els curtmetratges seleccionats repartits en 6 sessions mitjançant la plataforma FesthomeTV. Concretament, "Radiografía" es podrà veure a la sessió 5 i, per últim, el dia 22 d'agost s'anunciaran els guanyadors d'aquest certamen.

Des de fa uns anys, Marina Campos es dedica plenament al món artístic i interpretatiu, i s'ha convertit en una actriu molt polifacètica que ha treballat en cinema, televisió, teatre i microteatre i publicitat. "Radiografía" és un dels seus últims treballs, i durant la creació del curtmetratge, Campos va estar tant davant com darrere de les càmeres, ja que el va dirigir, escriure'n el guió juntament amb Carolina Rubio i protagonitzar. Les altres intèrprets del curt són Carolina Rubio i Laura Otero. L'obra està produïda per "The Other Side Films", la realització i el muntatge ha anat a càrrec de Yolanda Román, de la direcció de fotografia se n'ha encarregat Daniel González, la música original és de Pablo P. García, el cap de producció és Kiko Prada, el so directe ha anat a càrrec de Jorge Rojas, el Gaffer és Adrián Yagues i de la perruqueria i el maquillatge se n'ha encarregat Vanesa de la Fuente.

"Radiografía", un curt de 3 minuts i mig sobre com passar pàgina en els assumptes amorosos

La directora de "Radiografía" ha explicat a revistacambrils.cat que, inicialment, va gravar el curt per presentar-lo a l'edició del 2019 del Notodofilmfest, un festival de cinema per donar suport als joves creadors audiovisuals i descobrir i promoure nous talents a través d'Internet. En aquest esdeveniment, "Radiografía" va ser finalista i el van nominar a les categories de millor direcció i millor actriu.

Segons la cambrilenca Marina Campos, el seu curtmetratge "és una comèdia que parla de l'amor platònic i la crisi dels 30" i té una durada de 3 minuts i 30 segons, ja que, segons les bases de Notodofilmfest, les obres havien de durar 3 minuts i 30 segons. A la sinopsi de "Radiografía" hi diu: "Todas tenemos una amiga que te ayuda a pasar página. Y si no la tienes, es que esa amiga eres tú". Campos també ha manifestat la seva sorpresa en veure que "Radiografía" ha estat reconegut i seleccionat per un festival tan destacat de l'àmbit cinematogràfic espanyol.

Cartell del curtmetratge «Radiografía» / Foto: Cedida

 

Comenta aquest article