Informació general

Concentració

Un centenar de persones se sumen a la concentració silenciosa de la crida «Anem per feina», al Port

Els participants a l'acte van guardar 20 minuts de silenci, tot mostrant estelades i cartells reivindicatius contra la monarquia i la justícia espanyola i en favor de la llibertat dels presos polítics i de la independència de Catalunya

Per Berta Ruiz

Un moment de la concentració silenciosa, ahir al vespre, al Port
Un moment de la concentració silenciosa, ahir al vespre, al Port | Berta Ruiz

 Al voltant d'un centenar de persones es va concentrar, ahir al vespre al Port, per reivindicar la llibertat dels presos polítics. La trobada –convocada cada quinze dies per la crida "Anem per feina"– va ser davant de les Escales Reials i, en aquesta ocasió, va reunir més gent que en les anteriors concentracions ja que també hi va acudir gent de poblacions properes com Reus, Salou, Tarragona o Vinyols i els Arcs. Els participants a l'acte van guardar 20 minuts de silenci, tot mostrant estelades i cartells reivindicatius contra la monarquia i la justícia espanyola i en favor de la llibertat dels presos polítics i de la independència de Catalunya. Durant el temps que va durar la concentració, hi va haver alguna persona que va increpar-los, mentre que d'altres van aplaudir-los o s'hi van sumar. Els 20 minuts de silenci es van trencar amb els crits reivindicatius habituals com "amnistia", "llibertat", "Li diuen democràcia i no ho és... presos al carrer!" o "Independència". Per acabar es van cantar l'Estaca i el cant dels Segadors.

Aquestes concentracions estiuenques convocades per la crida "Anem per feina" està previst fer-les un cop cada quinze dies en aquest punt del port de Cambrils, durant el període estival. Recordem que en el passat ple, celebrat el dilluns 27 de juliol, els grups de l'oposició municipal (PSC, Cs, PP i el regidor no adscrit) van presentar una moció conjunta demanant que s'impedissin aquestes manifestacions al Port. La moció va ser desestimada ja que els grups que conformen el govern municipal hi van votar en contra però això ha estat un dels motius pels quals ahir hi hagués més gent que en les dues anteriors concentracions en aquest indret.

Imatge de la concentració d'ahir al vespre al Port

 

Comenta aquest article