Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Residus

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant posa en marxa la campanya de recollida de matèria orgànica adreçada als grans productors

Aquest estiu hi participaran 18 bars i restaurants del municipi del 6 de juliol al 13 de setembre

Per Redacció

Tasques de recollida de la matèria orgànica
Tasques de recollida de la matèria orgànica | Cedida

Per quart any consecutiu, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha posat en marxa aquest estiu la campanya de recollida de matèria orgànica (FORM) adreçada als grans productors d’aquest tipus de residus. Es tracta d’una campanya de recollida porta a porta en què participaran enguany 18 establiments de restauració del municipi.

La brigada municipal de Medi Ambient passarà a recollir aquests residus (restes de menjar, tovallons de paper o de cuina) als 18 bars i restaurants dos cops al dia, des del passat 6 de juliol i fins al 13 de setembre, que és quan més volum de brossa es genera. Per poder guardar els residus, els establiments disposen d’uns contenidors de 200 litres que els ha lliurat el consistori.

Per incrementar la recollida de matèria orgànica a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i facilitar-ne el reciclatge als grans productors, l’Ajuntament va distribuir l’any passat vint contenidors de 1.100 litres de color marró, degudament retolats, entre els càmpings El Templo del Sol i La Masia (actualment Alannia Costa Daurada); i entre els establiments comercials Fruits Vila i Lidl. A aquests grans productors, l’empresa comarcal Secomsa és la que s’encarrega de recollir-los aquest tipus de residus durant tot l’any.

L’any passat, amb aquesta campanya, es van recollir un total de 13,7 tones de fracció orgànica (una mitjana de 151 kg/ dia) als 23 establiments de restauració que hi van prendre part. Amb aquesta iniciativa, el consistori pretén, un estiu més, “evitar vessaments i males olors, residus fora dels contenidors i una saturació dels contenidors soterrats que envolten la zona del port esportiu i, sobretot, millorar al màxim la recollida de residus de fracció orgànica i facilitar-ne als grans productors aquesta recollida, perquè sigui el més còmoda i àgil possible”, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Frederic Escoda.