Informació general

Donació de sang

El Centre Cultural acollirà una campanya de donació de sang els propers 5 i 6 d'agost

Per Redacció

Cartell de la propera campanya de donació de sang
Cartell de la propera campanya de donació de sang | Cedida

El Centre Cultural acollirà una campanya de donació de sang especial els propers dies 5 i 6 d’agost de les 17 a les 21 hores. Cambrils és un dels municipis catalans que més suport ha fet a la donació de sang durant l’estat d’alarma i el passat abril ja va acollir una campanya. Les persones que vulguin participar-hoi han de reservar hora prèviament a l’enllaç del Banc de Sang  https://www.donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita. A més, el formulari per donar sang es pot descarregar des d’aquest enllaç des de casa i portar-lo ja emplenat. 

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, i parts amb complicacions, entre altres. Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Campanyes amb mesures de seguretat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres. Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

 

Comenta aquest article