Informació general

Urbanisme

S'aprova una modificació puntual del POUM per tirar endavant una zona d'habitatge dotacional a l'entorn del Mercadona

El ple ordinari telemàtic celebrat ahir al matí va aprovar inicialment la modificació puntual del POUM PA-13 L'Alforja per a aquesta finalitat

Per Berta Ruiz

Solar on s'hi ha de construir el nou supermercat Mercadona
Solar on s'hi ha de construir el nou supermercat Mercadona | Berta Ruiz

El ple ordinari telemàtic celebrat ahir al matí va aprovar inicialment la modificació puntual del POUM PA-13 L'Alforja. El punt va rebre el vot favorable, per unanimitat, de tots els grups polítics. El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament –Enric Daza– va ser l'encarregat de donar-ne els detalls. Per posar en antecedents, Daza va explicar que "el gener de 2019 es va establir un pla d'actuació –un pla de millora urbana– en el què es proposava que tota la zona que era edificable passés a ser zona comercial. Aquesta proposa va ser exposada a la Comissió Territorial d'Urbanisme en la què hi va ser present la director general d'Urbanisme de Catalunya i ens expressa la seva reticència a que això sigui així, donat que eliminàvem tot el que representa habitatge de protecció. A partir d'aquí, el que fem és pensar quina podria ser la solució i proposem mantenir aquesta zona comercial –de la qual l'empresa interessada és Mercadona– i proposar la zona com a dotacional. Pensem que el poble té molta necessitat quant a tenir aquesta oferta dotacional. A més, aquesta és una zona cèntrica i a prop de tot arreu: del comerç, de l'Ajuntament, de l'Hospital Lleuger. Aquesta zona dotacional és molt adient".

Aquesta proposa exposada per l'Ajuntament de Cambrils va ser acceptada i, tal com va comentar Daza, "el pla de millora urbana passa a ser pla d'actuació. En aquest pla quedarà dibuixada perfectament la distribució que quedarà de la següent manera: tota la zona verda quedaria enfrontada a la riera d'Alforja, seguidament vindria la zona comercial i a continuació, aquesta zona dotacional amb aquests habitatges".

Suport de tots els grups

Sobre aquest punt, tots els partits de l'oposició van votar a favor. El regidor de Cs –Santi Gámez– va explicar que, "votarem a favor per agilitzar el tema que ens pertoca, però el que ens dona por és que l'empresa que està implicada, –Mercadona–, es tiri enrere després de tants tràmits i impediments que se li posen per tirar endavant aquesta inversió indispensable per acabar el desenvolupament de la zona de l'avinguda d'Adelaida". Davant aquest comentari, el regidor d'Urbanisme –Enric Daza– va apuntar que, "això que ha dit el senyor Gámez no s'ajusta a la realitat perquè efectivament, el que fem en aquest punt és agilitzar una proposta que ens presenta el mateix Mercadona. Això s'està impulsant i va pel bon camí perquè s'acabi fent. Aquests dubtes sobre si l'empresa desistirà de fer-ho queden esvaïts".

Comenta aquest article