Esports

Nàutica

S'atorga la concessió per a l'explotació d'una marina de xàrter al Port de Cambrils

Per Redacció

Imatge del pantalà nàutic
Imatge del pantalà nàutic | Cedida

El Port de Cambrils acollirà, en els propers mesos, una dàrsena d’amarratges dedicada en exclusiva al xàrter i les activitats nàutiques en general. L’espai, un pantalà amb capacitat per concentrar més d’una quarantena d’embarcacions de xàrter i similars en un únic punt, permetrà a tots els públics iniciar-se, descobrir i/o practicar assíduament la nàutica a través del lloguer d'embarcacions de vela, motor, vela lleugera, motos d'aigua, kayak, pàdelsurf, etc.

En aquest sentit, al bell mig de la Costa Daurada es dedicarà un espai integrat del Port de Cambrils perquè aquelles empreses del sector nàutic que ho desitgin, puguin oferir i promoure els serveis i les activitats de xàrter nàutic al públic en general. La instal·lació, que s’ubicarà a la part central del Passeig Marítim de Cambrils, portarà per nom “Marina Cambrils” i es preveu que estigui enllestida i operativa la propera temporada nàutica.

Darrere d’aquest projecte aglutinador, hi ha la proposta que BeCharter, empresa especialista en xàrter nàutic que forma part del grup cambrilenc Hermanos Guasch, va presentar a concurs públic per la construcció i posterior explotació d’una dàrsena d'amarratges per embarcacions de xàrter al Port de Cambrils. La proposta BeCharter ha estat escollida com la més avantatjosa d’entre les tres candidatures presentades a concurs.

D’aquesta manera, BeCharter n’ha obtingut una concessió per als propers 15 anys en els que s’inclouen 45 nous amarratges per a embarcacions de 5 fins a 15 metres d'eslora i d’altres artefactes flotants. Antoni Subirana, gerent de BeCharter, ha destacat que “aquesta concessió és una bona oportunitat per desenvolupar les activitats nàutiques i també el turisme de xàrter a la Costa Daurada i a les Terres de l'Ebre, a fi de posicionar-nos al mateix nivell de la resta del territori català i de les Illes Balears”.

Innovació i medi ambient

“Marina Cambrils” s’ubicarà en una dàrsena intel·ligent i respectuosa amb el medi ambient. En aquest sentit, l’espai comptarà amb pantalans flotants, finguers, una plataforma fixa a nivell de moll per a oficines, magatzem, control d’accés y banys, així com estarà dotat dels més innovadors sistemes de control de consums i d’una àrea de reciclatge. Un conjunt accessible per a tothom amb unes instal·lacions modernes i d’alta qualitat pensades perquè els usuaris puguin gaudir del mar i de múltiples opcions de navegació en una mateixa àrea.

Comenta aquest article