Societat

Salut

El centre terapèutic per l'Alzheimer de la Fundación Rosa M. Vivar de Reus atorga beques per usuaris del Baix Camp

Els pacients podran gaudir de places subvencionades, ajuts al transport i beques menjador, gràcies a la convocatòria del Departament d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya

Per Redacció

La directora de l'Associació Alzheimer, la presidenta de la Fundació Rosa M. Vivar, la presidenta de l'Associació d'Alzheimer i la Directora Territorial d'Afers Socials de la Generalitat de Catalunya, a la roda de premsa sobre les beques del centre terapè
La directora de l'Associació Alzheimer, la presidenta de la Fundació Rosa M. Vivar, la presidenta de l'Associació d'Alzheimer i la Directora Territorial d'Afers Socials de la Generalitat de Catalunya, a la roda de premsa sobre les beques del centre terapè | Cedida

El nou centre terapèutic d’estimulació cognitiva per a l’Alzheimer i la Unitat de la memòria de la Fundación Rosa M. Vivar, situat a Reus, gaudeix aquest any de places subvencionades, ajuts al transport i beques menjador atorgades per la Generalitat de Catalunya, les quals s'atorgaran a usuaris del Baix Camp, incloent-hi Cambrils.

El Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha atorgat a l’Associació d’Alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i Baix Camp, dins de la convocatòria de subvencions d’àmbit social a càrrec de l’assignació de l’IRPF, un import de gairebé 200.000 euros que es distribuiran de manera directa entre els usuaris del centre amb diferents modalitats.

S'atorgaran tres tipus de beques al centre terapèutic per l'any 2020:

1) Places de jornada completa subvencionades:
Trenta places de jornada completa al centre per una freqüència de 3, 5 o 6 dies a la setmana subvencionades fins a 350 euros/mes. I hi ha disponibles deu places més, de 3 dies a la setmana, per als tallers del programa d’estimulació cognitiva destinat a persones en fase inicial amb un import subvencionat de 100 euros/mes cadascuna.

2) Ajuts al transport adaptat:
El centre posarà a disposició dels usuaris 4 rutes que cobriran el territori: àrea de Reus, àrea de Tarragona, línia de costa, que inclou Cambrils i Salou, i línia d’interior. Les places que encaixin en el recorregut seran subvencionades en gairebé un 70% i caldrà un copagament de l’usuari d’una tarifa plana de 100 euros al mes.

3) Beques menjador:
S’oferiran 5 places de menjador per 5 dies a la setmana per aquelles persones amb una situació més vulnerable.

Els requisits per a sol·licitar aquests ajuts són molt senzills i s’han definit amb l’objectiu de poder facilitar-ne la sol·licitud i que se’n beneficiïn el màxim de persones. Pel que fa als ajuts del transport, tots els usuaris del centre podran sol·licitar l’ajut sense cap més requisit previ que presentar la sol·licitud i ajustar-se a les rutes establertes i segons existència de plaça.

L'ajut al transport permetrà donar servei a usuaris de tot el Camp de Tarragona

En una roda de premsa celebrada per donar a conèixer la convocatòria de beques, la directora de l’Associació Alzheimer, M. Jesús Lerín, va explicar que “l’ajut al transport és un factor clau per als usuaris i el centre, ja que ens trobem habitualment que persones que podrien accedir al tractament i teràpies no farmacològiques s'hi realitzen, no poden afrontar el cost que significa el transport o simplement, no hi poden accedir per la inexistència d’un servei de transport adaptat a la seva població”. Lerín va afegir “per aquest motiu, hem pensat en oferir 4 rutes i cobrir les àrees de les poblacions més importants com Reus, Tarragona, la costa amb Cambrils i Salou i, finalment, una ruta d’interior per arribar a Valls”.

Margarita Oliva, presidenta de la Fundació Rosa M. Vivar va comentar que “el nou centre va ser concebut per donar resposta a les necessitats del territori i, especialment, centrant-se en aquelles famílies més vulnerables”. Olivar va manifestar que “és un recurs de tots i per a tots, pensat perquè les persones amb Alzheimer de les poblacions del nostre entorn puguin rebre teràpia no farmacològica per alentir la malaltia i millorar la qualitat de vida i autonomia”.

Per concloure, la presidenta de l'Associació d'Alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i Baix Camp, Cori Sànchez, va agrair “el suport de la Generalitat de Catalunya al llarg dels 20 anys de servei de l'Associació i, especialment, aquest any amb l'important ajut que ha possibilitat becar les places als usuaris”. La roda de premsa va comptar amb la presència de la Directora Territorial d'Afers Socials de la Generalitat de Catalunya, Marta Cassany.

Les persones interessades poden visitar el centre i conèixer els serveis i modalitats en més profunditat. Per gaudir dels ajuts cal presentar la sol·licitud degudament complimentada i la documentació requerida. L’atorgament es farà per ordre d’inscripció de la sol·licitud fins esgotament de places o fons. Es poden consultar les bases i obtenir el full de sol·licitud a l’enllaç: www.frosamariavivar.org i per a qualsevol consulta al telèfon 977 31 76 03.

Comenta aquest article