Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Biblioteca

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ampliarà els serveis presencials a les biblioteques a partir del dilluns 20 de juliol

Per Redacció

Imatge d'arxiu del punt d'atenció als usuaris de la biblioteca Infant Pere de l'Hospitalet de l'Infant
Imatge d'arxiu del punt d'atenció als usuaris de la biblioteca Infant Pere de l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

El dilluns 20 de juliol, les biblioteques municipals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant recuperaran gran part de la seva activitat, perquè obrirà al públic amb més serveis presencials, adaptats a les circumstàncies actuals, per garantir la seguretat sanitària de les persones usuàries davant la pandèmia de la Covid-19. L’horari de les biblioteca Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant serà de 10 a 14 h, de dilluns a divendres; i el de la biblioteca Jaume Jardí i Gil de Vandellòs, de 16.15 a 19 h, els dimarts i dijous. Aquest horaris estaran vigents fins a 31 d’agost.

En tots dos equipaments municipals, l’aforament estarà limitat i els usuaris i usuàries  hauran d’accedir a les biblioteques amb mascareta i utilitzar els dispensadors d’hidrogel i les catifes higièniques. Als punts de consulta dels documents, les cadires estaran separades, per garantir la distància mínima de seguretat; i els documents que es consultin, un cop s’hagin deixat, s’apartaran durant 48 h. Les revistes i els diaris no es podran consultar en sala. Pel que fa al servei d’ordinadors, caldrà fer reserva prèvia i s’efectuarà per torns, per garantir la desinfecció després de cada ús.

El servei de préstec de documents, en canvi, funcionarà amb normalitat. Fins ara, des del passat 25 de maig, aquest servei només s’oferia mitjançant el sistema de cita prèvia. A l'Hospitalet de l'Infant, es lliuraven els documents prèviament sol·licitats (a través del telèfon, el correu electrònic o el Whastapp de la biblioteca) al vestíbul de la biblioteca; i a Vandellòs, al vestíbul de Ca la Torre. A l’Hospitalet de l’Infant, les persones usuàries havien de retornar els seus documents a través de la bústia de devolució de la biblioteca; i a Vandellòs, a Ca la Torre. Les persones usuàries no tenien accés a la col·lecció general de documents ni podien fer servir els espais de les biblioteques ni els ordinadors públics.

L’Ajuntament de Vandellòs va restablir el servei de préstec en aquestes condicions seguint les recomanacions tècniques dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona. Per ampliar els serveis presencials a les biblioteques municipals a partir del proper dilluns, 20 de juliol, també ha tingut en compte les recomanacions de la Generalitat de Catalunya