Societat

Adrián Valadés surt de l'hospital i inicia el seu procés de recuperació a la Casa dels Xuklis (conté vídeo)

Bones notícies per al xiquet cambrilenc Adrián Valadés, de 6 anys, que va ser sotmès a un trasplantament de medul·la òssia el passat mes de juny. Després de 35 dies ingressat en unes càmeres d'aïllament ha pogut sortir per fi al carrer

Per Berta Ruiz

Captura d'imatge del vídeo en el què l'Adrián i la seva mare són acomiadats pel personal sanitari
Captura d'imatge del vídeo en el què l'Adrián i la seva mare són acomiadats pel personal sanitari | Cedida

Bones notícies per al xiquet cambrilenc Adrián Valadés –de 6 anys d'edat– que va ser sotmès a un trasplantament de medul·la òssia, el passat mes de juny, per superar una leucèmia limfoblàstica aguda. Després de trobar un donant compatible en un 90%, l'Adrián va ser sotmès a tot un seguit de proves preparatòries i de condicionament del seu cos per, posteriorment, dur a terme el trasplantament a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. Durant totes aquestes setmanes, el xiquet ha estat ingressat en unes càmeres d'aïllament del centre hospitalari –durant 35 dies–. Passat tot aquest procés, l'Adrián ha pogut sortir per fi al carrer. De fet, tant ell com la seva mare –Míriam– van ser acomiadats amb ànims i aplaudiments per part del personal mèdic de l'hospital en aquest nou pas tan important. Ara, iniciarà un període de recuperació i de seguiment hospitalari a la Casa dels Xuklis, que és la casa d'acollida per a famílies amb infants i adolescents amb càncer, de l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC).

Luis Valadés: "Ara ve una fase en la què cal estar a prop de l'hospital perquè s'han d'anar fent analítiques per veure com va responent la 'nova' medul·la"

Tal com ha explicat el seu pare –Luis Valadés– a revistacambrils.cat, "ja ens han donat d'alta de les càmeres d'aïllament i ara estem a la Casa dels Xuklis de Barcelona –molt a prop de l'hospital–. Ara ve una fase en la què cal estar a prop de l'hospital perquè s'han d'anar fent analítiques per veure com va responent la 'nova' medul·la. També perquè potser algun dia precisi d'alguna transfusió de plaquetes, de sang o per controlar si té febre. Està tot molt recent i cal anar amb molt de compte, però dins del que cap, ha anat bé. Han estat 35 dies en una càmera d'aïllament i per fi ha pogut sortir al carrer. Aquí a la Casa del Xuklis també hi ha d'altres nens, voluntaris, fan diferents activitats i tot plegat es passa una mica millor".

Comenta aquest article