Informació general

Pesca

La Confraria de Pescadors premia als tres restaurants que adquireixen el peix directament a la llotja

La quarta edició d'aquest acte va coincidir amb la festivitat de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors

Per Maria Vidal

Els tres representants dels restaurats guardonats, juntament amb el president de la Confraria, Francisco Gil, i el regidor Oliver Klein
Els tres representants dels restaurats guardonats, juntament amb el president de la Confraria, Francisco Gil, i el regidor Oliver Klein | Maria Vidal

La Confraria de Pescadors va entregar, ahir al matí, els certificats per reconèixer públicament aquells restauradors que durant l'any passat van comprar el peix fresc directament a la llotja de Cambrils. L'acte, que va tenir lloc a la seu de la Confraria, va consistir en un lliurament de diplomes en el qual es va premiar al restaurant Denver, al restaurant Les Fonts i al restaurant de La Confraria del Port. Cal destacar que aquests tres establiments són els únics que compren el producte directament a la llotja, però n'hi ha altres que ho fan de manera indirecta a través dels seus proveïdors.

L'entrega de guardons va comptar amb la presència del regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils, Oliver Klein; el Patró Major de la Confraria de Pescadors, Francisco Gil, i amb representants de cada restaurant premiat. L'acte d'ahir va ser la quarta edició d'aquest lliurament de certificats. Habitualment la cerimònia té lloc abans de l'estiu perquè no coincideixi amb la temporada turística, que és el moment en el qual els establiments de restauració tenen més feina, però aquest any s'ha hagut d'ajornar per la pandèmia de la Covid-19. D'aquesta manera, l'acte va tenir lloc, casualment, el mateix dia de la festivitat de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors. Tal com va declarar Siscu Gil, enguany la Mare de Déu del Carme se celebrarà de manera molt diferent "perquè és inviable dur a terme totes les activitats que es feien normalment, ja que el Port de Cambrils sempre s'omple de molta gent".

Per últim, el regidor Oliver Klein va afegir que des de l'Ajuntament es vol promocionar la pesca cambrilenca perquè "és una professió històrica i cabdal pel municipi" i això els fa "molt orgullosos".

Comenta aquest article