Cultura

Sant Jordi

Es cancel·la la Diada de Sant Jordi prevista pel 23 de juliol al Port

La Unió de Botiguers ha pres aquesta decisió per les circumstàncies en les quals s'havia de celebrar aquesta festivitat

Per Maria Vidal

Imatge del mercat de Sant Jordi al Port, en l'edició de l'any passat
Imatge del mercat de Sant Jordi al Port, en l'edició de l'any passat | Lluís Rovira i Barenys

La Unió de Botiguers de Cambrils ha acordat que el 23 de juliol finalment no se celebrarà la Diada de Sant Jordi amb les tradicionals paradetes de llibres i roses al Port. L'associació de comerciants ha pres aquesta decisió per un conjunt de factors causat per la crisi de la Covid-19, que provoquen que la festivitat no es pugui celebrar com els hagués agradat. Segons ha declarat Tomàs Sierra a revistacambrils.cat, "la gent no podrà tocar els llibres i farà molta calor", sumat als rebrots de coronavirus que recentment hi ha hagut en moltes poblacions catalanes.

Tomás Sierra també ha manifestat que era una iniciativa "per donar vida al Port de Cambrils i reactivar l'economia d'aquest sector, però no es tirarà endavant". La Unió de Botiguers ha estat valorant, des de principis de setmana, les opcions que tenien amb les llibreries i floristeries cambrilenques que cada any participen en el mercat de Sant Jordi. El president de la UB ha exposat per últim que "és un any estrany i ganes n'hi ha, però si es valoren les circumstàncies no val la pena". Tot i això, aquell dia es podran comprar llibres i roses als establiments cambrilencs.

Aquesta decisió s'afegeix a la de Reus, que a principis de setmana també va anunciar la cancel·lació de la Diada alternativa del 23 de juliol, a la d'algunes llibreries de Figureres i a la dels municipis de la comarca del Segrià, per la situació sanitària en la qual es troba la zona.

Comenta aquest article