Societat

Festes

Sardanes i música itinerant pels carrers del Port per celebrar la festa de la Mare de Déu del Carme

Demà, 16 de juliol, diada de la Mare de Déu del Carme, el Port no podrà viure la tradicional processó per terra i per mar en honor a la patrona dels pescadors i mariners

Per Redacció

Imatge del cartell de la festa de la Mare de Déu del Carme
Imatge del cartell de la festa de la Mare de Déu del Carme | Cedida

Demà, 16 de juliol, diada de la Mare de Déu del Carme, el Port no podrà viure la tradicional processó per terra i per mar en honor a la patrona dels pescadors i mariners. Donades les circumstàncies actuals, la programació s'ha hagut d'adaptar i organitzar diferents actuacions musicals que tindran un caràcter itinerant per tal d'evitar possibles concentracions de gent. A les 19 hores, a la l'església de Sant Pere, hi haurà missa en honor a la Mare de Déu del Carme. A continuació, l’habitual ballada de sardanes es convertirà en una audició itinerant a càrrec de la Cobla Reus Jove. El concert, que començarà a les 20 hores, es realitzarà a diferents emplaçaments per poder arribar a més persones sense aglomeracions. L’itinerari s’iniciarà a la plaça del Pòsit, continuarà a la plaça de l’Església i finalment arribarà a la plaça de Mossèn Joan Batalla.

Se suprimeix la tradicional processó de la Mare de Déu del Carme

El divendres 17 de juliol, la Coral Verge del Camí de Cambrils oferirà un concert itinerant pels carrers del barri del Port. L'inici es farà des de l'auditori del parc del Pescador. Per al dissabte 18 de juliol, l’Agrupació Musical l'Emburgada del Perelló sortirà a les 19 hores des de la Vil·la Romana de la Llosa fent sonar la música pel Passeig Marítim fins la Torre del Port per unir simbòlicament els dos equipaments patrimonials i celebrar festivament que el mateix dissabte reobren al públic amb aforament limitat. Els Nyanyos també tenien previst actuar davant de la Torre del Port

Reobertura de la Vil·la Romana de la Llosa i la Torre del Port

Coincidint amb els actes de la Mare de Déu del Carme i per donar a conèixer la seva reobertura, la Torre del Port i la Vil·la Romana de la Llosa faran jornades de portes obertes els dies 18 i 19 de juliol en el seu horari habitual d’estiu. A més, durant aquests dos dies també s’afegirà a l'accés lliure el Museu Molí de les Tres Eres, en marxa des del mes de juny. Aprofitant aquesta ocasió especial, la Torre del Port estrenarà la mostra fotogràfica "Joaquim Cabezas. Viure la fotografia", produïda pels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona i l'Arxiu Històric de Tarragona, que es podrà veure del 18 de juliol al 13 de setembre.

Els horaris d’estiu a partir del 18 de juliol de la Vil·la Romana de la Llosa seran de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores, i diumenge de 10h a 13.30 hores. La Torre del Port i el Museu Molí de les Tres Eres obriran de dimarts a dissabte d’11 a 14 i de 18 a 21 hores i els diumenges i festius d’11 a 14 hores.

Comenta aquest article