Cultura

Artic

«Art sota el braç», l'experiència de sentir-se artista per un dia

Així s'anomena el nou concepte artístic que ha posat en marxa l'artista cambrilenca Marta Nolla i que combina l'art, l'oci i provar l'experiència de pintar un quadre. El passat diumenge ho presentava convidant un grup que ha confeccionat mascaretes

Per Berta Ruiz

art sota el braç
art sota el braç

"Art sota el braç". Així s'anomena el nou concepte artístic que ha posat en marxa l'artista cambrilenca Marta Nolla i que combina l'art, l'oci i provar l'experiència de pintar un quadre. El passat diumenge 12 de juliol presentava al seu taller, per primera vegada, aquesta nova experiència i ho feia d'una forma molt especial perquè convidava a un grup de dones i un home que han estat confeccionant mascaretes durant tot el confinament i que encara segueixen col·laborant desinteressadament en aquesta tasca. Així doncs va ser una matinal en la què es van unir l'art, la solidaritat i l'agraïment –per part de la Marta– vers aquest grup. Per dur a terme el taller artístic es van prendre totes les mesures de seguretat: mascaretes i gel hidroalcohòlic. 

"El concepte d'art sota el braç és que quan acaben, tots s'emporten el seu quadre sota el braç i és un record"

Pel que fa a aquesta nova iniciativa artística, Marta Nolla ha explicat a revistacambrils.cat que, "Art sota el braç no és un concepte nou, però sí ho és a Cambrils; és un esdeveniment diferent. La gent ve i pinta un quadre: tothom pinta el mateix quadre, jo els vaig dirigint i també el vaig pintant a l'hora, a mida que els vaig guiant. Així podem passar una estona divertida i el més important és que vingui gent que no sap pintar. De fet, a vegades no proves les coses per por, t'animes i mai se sap". Tal com comentava Marta Nolla, "avui és un dia especial perquè ve un grup de dones i un home que han fet mascaretes durant tot el confinament. Sé que encara segueixen fent-ne i també era un gest d'agraïment". Els primers participants a l'activitat van pintar en llenços de 30x40 i van utilitzar acrílic, perquè és un tipus de pintura que s'asseca molt ràpiament. "El concepte d'art sota el braç és que quan acaben, tots s'emporten el seu quadre sota el braç i és un record" ha afegit l'artista. Aquestes sessions, a més, van acompanyades –sempre– d'un vermut per als participants.

"Vull oferir-ho als bars i restaurants perquè sigui una activitat més a oferir als clients"

Fa temps que l'artista cambrilenca prepara aquesta activitat. De fet, la volia posar en marxa abans del confinament però donades les circumstàncies va quedar tot aturat. "Avui és un bon motiu per fer la primera sessió, en aquest moment, i amb aquesta gent " ha dit la Marta. La idea és fer l'activitat al seu propi taller, però també la vol promocionar a bars, restaurants, locals, festes d'aniversari, escoles, festivals... "Vull oferir-ho als bars i restaurants perquè sigui una activitat més a oferir als clients: fer el taller mentre prenen una copa de vi o una cervesa, per exemple. És una manera de passar un parell d'hores d'una forma diferent, conèixer el local. També es pot acompanyar amb música. Crec que poden ser dues hores 'xules' i fer una cosa que no és molt habitual". 

Més de 7.000 mascaretes confeccionades

Per la seva part, la portaveu del grup que ha confeccionat les mascaretes durant tots aquests mesos –Rosa Pujol– es mostrava agraïda de poder participar en una activitat diferent i divertida. Segons va comentar, el grup ha confeccionat més de 7.000 mascaretes que s'han repartit arreu. "Hi ha molts ajuntaments, empreses, voluntaris que han col·laborat: hem posat la feina, el fil i tot. També cal destacar que una persona del nostre grup és una senyora de 90 anys –que avui no ha pogut venir per la seva edat–", però que tot aquest temps ha estat al peu del canó cosint les mascaretes". Al taller del passat diumenge hi van assistir: Isa Armisen, Lupe Armisen, Joan Viñes, Nuria Agut, Rosa Pujol, Anna Cruel i Pilar Barnade.

Comenta aquest article

Galeries relacionades