Esports

Atletes cambrilencs participen en el Campionat de Catalunya Infantil celebrat dissabte a Vilafranca del Penedès

Per Pere Ferrando



Elbereth Lanciano en un dels moments del Campionat de Catalunya Infantil
Aquest passat dissabte es va disputar al Palau Firal del Vi de Vilafranca del Penedès el Campionat de Catalunya Infantil. La cloenda de la temporada de pista coberta a nivell de Campionats Nacionals va ser brillant per part dels atletes locals. Les estadístiques així ho indiquen,  7 Atletes participants, 5 noies i 2 nois. S’ha igualat el rècord de participants en aquesta categoria en un Campionat Nacional,  2 medalles, 1 d’or i 1 de bronze,  5 Posicions de finalista (entre els 8 primers classificats) amb tres  4ts. llocs i 4 Rècords de Cambrils i 2 Rècords Territorials

Unes dades, que reflecteixen el gran potencial del club en aquesta categoria, tenint en compte que els entrenaments encara es duen a terme sense una instal·lació apropiada.

Els protagonistes d'aquest passat cap de setmana van ser els següents, Elbereth Lanciano, AdriàTriviño, Anastasia Skrynnyk, Laura Gámez, Inés Moya, Iara Masaguez i Oriol Bargalló.

Elbereth Lanciano, va assolir la medalla d’or d’una manera rotunda des del primer llançament, traient-li un metre a la segona classificada. Per si no era suficient, amb la marca de 11,29 m. va batre el Rècord de Cambrils i el Rècord Territorial de la categoria. Aquesta és la 6a. medalla de l’Elbereth en Campionats de Catalunya, essent la primera en competició de pista coberta.

Adrià Triviño, va encetar la jornada matinal amb el salt d’alçada. Va superar tots els llistons al primer intent fins als 1,40 m., marca amb la que va assolir la medalla de bronze i el Rècord de Cambrils de la categoria. Aquesta és la 5a. medalla que guanya l’Adrià en Campionats de Catalunya. A l’igual que l’Elbereth, és la primera de pista coberta. Va tancar la jornada amb el triple salt. Tot i fer Rècord de Cambrils i Rècord Territorial amb un millor registre de 9,70 m., no va poder tornar a pujar al pòdium per escassos centímetres.

Anastasiia Skrynnyk  tot i ser la primera temporada que practica atletisme, l’Anastasiia ha demostrat tenir bones condicions per aquest esport. Assolia la 4a. posició al llançament de pes, millorant la seva marca personal amb un registre de 9,29 m. La medalla de bronze es va quedar a pocs centímetres.

Laura Gámez  tot i trobar-se al primer any de la categoria, va aconseguir estar entre les millors atletes catalanes en 2 proves. Primer va participar a la 1a. semifinal dels 60 m. tanques, acabant 5a. amb una marca de 11”94. Posteriorment participava al salt d’alçada, on sí va poder fer marca personal, superant el llistó a 1,29 m. Aquest registre li donava la 6a. posició, essent la primera classificada de les atletes de primer any.

Inés Moya va participar junt amb la Laura al salt d’alçada. La seva marca de  1,25 m. la situava a la 7a. posició.

Una sobrecàrrega muscular al quàdriceps de la seva cama dreta de Iara Masaguez impedia un rendiment al 100%. Tot i així, va quedar 3a. a la 2a. semifinal dels 60 m. llisos parant el cronòmetre als 8”86 a només 4 centèsimes de la seva marca personal. Caldrà esperar la seva recuperació per la temporada a l’aire lliure.

Oriol Bargalló va participar a la 1a. semifinal dels 60 m. tanques, acabant 6è. amb una marca de 12”50.

Per acabar la competició la Inés, la Laura, la Anastasiia i la Iara disputaven la final del Relleu 4x200 m. Totes les components del relleu van fer una gran cursa, batent el Rècord de Cambrils, tant de la categoria com l’absolut, amb un registre de 2’02”70. La millora de vora 3 segons respecte a la fase prèvia no va ser suficient per pujar al pòdium, assolint de nou un quart lloc. Un lloc desagraït però que dóna constància d’haver estat lluitant per les medalles.

La nova fornada del Club Atletisme Cambrils va seguint l’empremta del treball de base efectuat durant els darrers anys. És d’esperar que en un futur ben proper segueixin les passes dels atletes que han donat nom a la ciutat de Cambrils arreu de l’estat. De moment, d’aquí a 15 dies hi haurà la primera cita d’aquesta temporada amb la cadet Judith Codorniu com a protagonista.

Comenta aquest article