Informació general

Judici

L'Audiència Nacional obre judici oral contra els tres processats pel 17-A i confirma que no se'ls jutjarà per assassinat

El tribunal obre la porta a jutjar-los per intent d'assassinat per la preparació d'explosius a Alcanar

Per ACN

Imatge d'arxiu de la presència policial l'endemà de l'atemptat, l'agost de 2017
Imatge d'arxiu de la presència policial l'endemà de l'atemptat, l'agost de 2017 | Lluís Rovira i Barenys

L'Audiència Nacional ha acordat l'obertura de judici oral contra Mohamed Houli Chemal, Driss Oukabir i Said Ben Iazza, els tres presumptes membres de la cèl·lula que va atemptar a Barcelona i Cambrils el 17 i 18 d'agost del 2017. En la interlocutòria, la sala penal confirma la finalització del sumari pels delictes que va incloure el jutge instructor en el seu escrit de processament: integració en organització terrorista, fabricació, tinença i dipòsit d'explosius, i delicte d'estralls en grau de temptativa. Tot això sense limitar que les acusacions puguin acusar-los d'estralls terroristes consumats i assassinats en temptativa o lesions de caràcter terrorista per l'acumulació d'explosius a Alcanar per preparar assassinats encara més massius. 

Diverses de les acusacions particulars i les dues populars havien sol·licitat al tribunal que ordenés al jutge instructor l'ampliació de la imputació als tres membres de la cèl·lula per les víctimes dels atemptats de Barcelona i de Cambrils. La sala rebutja aquest extrem i explica que quan finalitza la investigació impera el principi acusatori i s'ha de garantir la necessària imparcialitat de la sala sentenciadora. Per aquest motiu, excepte clamoroses omissions de fets imputables, "no s'ha de fer ús de la facultat d'ordenar el processament o la seva ampliació mitjançant l'atribució als processats de fets que no els van ser imputats en la interlocutòria del jutjat instructor".

 

Comenta aquest article