Societat

Activitats

El Casal Popular «El Polvorí» acollirà, aquesta tarda, la xerrada «L'aberració del Valle de los Caídos»

A l'acte es presentarà el llibre "Avi, et trauré d'aquí", de Joan Pinyol, i també es podrà veure una exposició de cartells de la Guerra Civil

Per Redacció

La xerrada «L'aberració del Valle de los Caídos» tindrà lloc aquesta tarda a la seu del Casal Popular a les 19.30 h
La xerrada «L'aberració del Valle de los Caídos» tindrà lloc aquesta tarda a la seu del Casal Popular a les 19.30 h | Cedida

En la represa de la programació d'activitats del Casal Popular "El Polvorí", avui divendres a les 19.30 h, tindrà lloc la xerrada titulada "L'aberració del Valle de los Caídos". En aquest acte, que es durà a terme a la seu del Casal (C/ Doctor Alexandre Frias, núm. 12), es presentarà el llibre "Avi, et trauré d'aquí! La lluita per desenterrar la memòria republicana del Valle de los Caídos" amb l'autor d'aquest, Joan Pinyol, i l'historiador Axel Baiget.

En primer lloc, Baiget farà una introducció del tema centrant-lo en la comarca del Baix Camp. L'historiador ja va oferir una xerrada sobre la mateixa qüestió el passat mes de novembre a "El Polvorí", encara que en aquesta l'autor del llibre "Avi, et trauré d'aquí!" no hi va poder assistir per motius de salut. Així doncs, en l'acte d'aquesta tarda es farà la presentació oficial del llibre a Cambrils.

Com el títol anuncia, el col·loqui es focalitzarà en el Valle de los Caídos, ja que encara hi segueix havent un grau de desconeixement molt important al voltant d'aquesta obra. En concret, l'historiador Axel Baiget ha fet recerca de dades sobre aquest mausoleu d'exaltació franquista, i ha constatat que hi ha moltes persones que no estaven assabentades que els seus familiars hi estaven enterrats i que és un cas excepcional dins la Unió Europea.

Per últim, a l'acte d'avui també es podrà veure una exposició de cartells de la Guerra Civil, els quals són propietat de Pep Senserrich.