Esports

L'àrea d'Esports té previst inaugurar a finals del mes de març la pista d'atletisme

Per Judit Pinazo



Jordi Savall acompanyat de diferents tècnics de l'Ajuntament van fer una visita d'obres per la pista d'atletisme
El proper mes de març quedarà enllestida la pista d'atletisme. Així ho va assegurar ahir al matí el regidor d'Esports -Jordi Savall- en una visita d'obres que va fer en les instal·lacions, acompanyat de diversos tècnics municipals.

Segons Savall la setmana passada es va acabar de posar la segona capa de tartan, la de color vermell, una capa de 3 mil·límetres de gruix, que està formada per grànuls d'un material sintètic amb unes propietats diferents a les del cautxú, anomenat EPDM, que es barreja, també, amb poliuretà. Aquest tipus de paviment s'anomena, segons el cap de l'obra -Alejandro Zapico- "in situ" ja que es posa manualment, evitant així fisures en el paviment.

Zapico, explicava ahir al matí que el producte pel que s'ha optat és d'una gran qualitat però que ha estat una mica complicat col·locar-lo ja que s'ha de tenir molt en compte la meteorologia, perquè el paviment sintètic que s'ha utilitzat és molt sensible als canvis de temperatura".

En les properes tres setmanes es pintaran els 8 carrils que tindrà la pista i es posarà la barana perimetral entorn de la pista perquè la gent de públic no la trepitgi. També està previst, segons explicava Savall, que en les properes setmanes Fecsa-Endesa doni la llum. Després quedarà pendent un dels últims passos que és sembrar la gespa en les diferents zones de la pista. L'àrea d'Esports preveu que a finals del mes de març pugui estar tot acabat i inaugurar-la per setmana santa.

Savall també va explicar ahir que durant el mes de març està previst també asfaltar el camí que va des del Parc del Pinaret fins la pista d'atletisme, ja que actualment és un camí de terra i no està en condicions perquè hi circulin còmodament els autocars i els vehicles.

L'ús de la pista

La gestió de la pista d'atletisme contempla que no només en faran ús el Club d'Atletisme Cambrils, sinó que estarà oberta a tots els clubs esportius del municipi. Segons Savall s'està treballant perquè les escoles del municipi puguin també realitzar-hi activitats esportives.

Tot i que Savall explicava ahir que enguany no ha donat temps d'incloure activitats a la pista d'atletisme en el programa d'activitats d'estiu que organitza cada any l'Ajuntament, està previst que el Club d'Atletisme Cambrils, pugui organitzar algun tipus de campionat escolar "per donar vida a la pista d'atletisme" explicava Savall.

Vestidors, grades i bar

La segona fase de la construcció de la pista d'Atletisme, és la que contempla, acabar de donar a la pista tots aquells elements necessaris perquè les activitats es puguin realitzar amb tota normalitat. Tal i com va explicar ahir Savall, l'Ajuntament, va demanar a la Generalitat una subvenció de 500.000 euros aproximadament, que els hi ha estat concedida i actualment els tècnics treballen per acabar el projecte dels vestidors que s'ha hagut de refer una mica. Un cop la Generalitat doni la subvenció, segons Savall, a finals d'any, cap el mes d'octubre es podran començar a construir els vestidors, les grades i el bar-restaurant.

Comenta aquest article