Informació general

Coronavirus

Salut confirma un brot de covid-19 a la ciutat de Tarragona amb cinc positius, tots de la mateixa família

Aquest brot a la ciutat de Tarragona se suma als tres brots confirmats a les Terres de l'Ebre, concretament, als municipis de Xerta, Camarles i Alcanar

Per ACN

Imatge d'arxiu de l'hospital Joan XXIII de Tarragona
Imatge d'arxiu de l'hospital Joan XXIII de Tarragona | ACN (Roger Segura)

El Departament de Salut ha confirmat un brot de covid-19 a la ciutat de Tarragona amb cinc casos positius, tots d'una mateixa família, segons ha avançat la SER i han confirmat a l'ACN fonts de l'executiu català. A banda dels cinc casos positius el Departament fa seguiment de vint persones més. Fins al moment no hi ha cap hospitalitzat.

Tres brots de covid-19 a les Terres de l'Ebre

El servei de vigilància epidemiològica de les Terres de l’Ebre ha confirmat un brot per coronavirus a dos municipis de les Terres de l’Ebre, Xerta i Camarles (ambdós de la comarca del Baix Ebre), amb el focus en un claustre de professors de l'Institut del Perelló (també al Baix Ebre). Segons indica el Departament de Salut, actualment hi ha 4 casos positius per PCR i s’està realitzant el seguiment a 46 contactes. El primer cas que va presentar símptomes va fer-ho el 30 de juny. En aquest moment no hi ha cap cas hospitalitzat. Des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre s'insisteix en el compliment de les recomanacions bàsiques per evitar la transmissió de la covid-19.
 
Amb aquests dos ja són tres els brots de covid-19 que s'han detectat els darrers dies a les Terres de l'Ebre. El primer va tenir lloc a Alcanar, i precisament aquest dimecres s'ha sabut que té l'origen a Barcelona. Un estudiant d'Alcanar s'hi va contagiar sense saber-ho, després d'haver estat en contacte amb un company infectat. El dissabte 27 de juny aquest estudiant va participar en un dinar de celebració d'aniversari amb una quinzena d'amics a Alcanar, segons ha pogut saber l'ACN. Quan tres dies després de la trobada el noi va experimentar els primers símptomes i va comunicar el cas als metges, Salut va estendre les sospites de possible infecció a tots els participants i els contactes pròxims. De moment, però, només s'han confirmat tres casos positius, incloent l'inicial de Barcelona, que va presentar els símptomes inicials el mateix dia 27.

Comenta aquest article