Informació general

Coronavirus

La mascareta serà obligatòria a l'aire lliure i en interiors oberts al públic a partir de demà

Es preveu una sanció de 100 euros per a qui incompleixi aquesta mesura

Per ACN

Gent passejant pels carrers del port, aquest darrer cap de setmana
Gent passejant pels carrers del port, aquest darrer cap de setmana | Lluís Rovira i Barenys

Les mascaretes seran obligatòries a partir d'aquest dijous, 9 de juliol, per a als majors de 6 anys a la via pública, en espais a l'aire lliure o en interiors oberts al públic amb independència de si es pot mantenir la distància física. Així ho ha anunciat aquest dimecres la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior a la reunió del Procicat. La mesura manté les excepcions quan la "naturalesa de l'activitat ho faci incompatible", com en casals d'estiu o per fer esport. Per la consellera de Salut, Alba Vergés, cal apostar per un "canvi d'hàbits" i "interioritzar" portar la mascareta al sortir de casa: "tots hem de tenir al cap que som transmissors potencials". L'incompliment de la mesura se sancionarà amb una multa de 100 euros. 

La norma general és que tothom "surti de casa amb la mascareta posada" i, quan l'activitat ho faci "incompatible", les persones se la poden treure. És el cas, per exemple, de les activitats en casals d'estiu per a nens, els alumnes que s'examinin de la selectivitat mentre estan asseguts, o per fer esport. Quant a la platja, ha destacat la importància d'arribar-hi amb la mascareta però no ha concretat si s'ha de dur o no a la sorra i s'ha remès al 'FAQS' que publicarà Protecció Civil. 

Les sancions per l'incompliment de la mesura es regularan per la Llei de Salut Pública, malgrat que la consellera de Salut ha assegurat que la voluntat "no és la sanció" sinó que la ciutadania "sigui conscient de la seva importància".

Comenta aquest article