Informació general

Oci

PortAventura reobre portes amb controls de temperatura i mascaretes obligatòries a les atraccions

Pocs visitants en la primera jornada de la temporada dels 25 anys del parc

Per ACN

Carpa de control de temperatura i seguretat per accedir a PortAventura, el primer dia d'obertura
Carpa de control de temperatura i seguretat per accedir a PortAventura, el primer dia d'obertura | Cedida

PortAventura World ha tornat a obrir portes aquest dimecres amb mesures extraordinàries per la crisi sanitària de la Covid-19. Control de temperatura abans d'entrar, gel hidroalcohòlic en molts punts i mascareta obligatòria fins i tot a les atraccions són algunes de les mesures que ha establert el parc per garantir la seguretat dels visitants, que en el primer dia han estat pocs. De fet, la sensació d'amplitud serà una constant durant la temporada, ja que s'ha limitat l'aforament del parc a un 30% i entre un 60% i 80% als quatre dels sis hotels que s'han obert, de moment. En línies generals, els primers clients han assegurat que no se senten incòmodes per les mesures i han apostat per gaudir del dia amb la màxima normalitat possible.

La companyia ha instal·lat una carpa abans del control d'accés per prendre la temperatura als visitants, de manera anònima, mitjançant càmeres tèrmiques. Minuts després de les deu del matí, hora d'obertura del parc, desenes de persones feien cua per passar-hi. Però no tots s'han adonat de la mesura, tot i els cartells que ho indicaven. "La temperatura? A nosaltres no ens l'han pres", ha comentat la Daniela, una turista de Madrid.

Ja a l'interior, la mascareta és obligatòria a tots els espais, excepte als restaurants. També a les atraccions. Sobre la influència que tenen les mesures de seguretat en l'experiència al parc temàtic, hi ha diversitat d'opinions. "No es nota gens. La sensació és com sempre, no suposa cap obstacle", ha comentat Genís, un jove igualadí. De fet, fins i tot hi troba la part positiva: "Si a canvi de portar la mascareta no hi ha d'haver ningú, per mi val la pena venir", ha assegurat. En canvi, per Ivet és un problema: "Genera angoixa, com si t'ofeguessis. Per mi no és el mateix", ha afirmat.

Encara que l'empresa no ha facilitat xifres, en la primera jornada el nombre de visitants ha estat reduït. Un fet que en certa manera ja preveien des de la companyia, que confien que durant l'estiu es pugui arribar als màxims d'aforament permesos. L'aposta de la temporada, tal com va assenyalar el director general de PortAventura World, Fernando Aldecoa, és el mercat estatal i del sud de França, les dues zones amb més possibilitat de desplaçar-se fins a la Costa Daurada.

Usuaris amb mascareta al tren del Shambhala, el primer dia d'obertura de PortAventura / Foto: ACN