Informació general

Comerç

Els establiments comercials ja poden sol·licitar el segell «Comerç de confiança»

Per Redacció

Segell de confiança que podran sol·licitar els comerços que apliquin les mesures de prevenció contra la covid-19
Segell de confiança que podran sol·licitar els comerços que apliquin les mesures de prevenció contra la covid-19 | Cedida

Els establiments comercials cambrilencs ja poden sol·licitar el nou segell "Comerç de Confiança", impulsat per les Cambres de Comerç, que acredita que els locals amb el distintiu apliquen els protocols per evitar la propagació de la Covid-19. El Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils col·labora amb la Cambra de Comerç de Reus en la difusió d’aquest certificat i ja ha animat a les tres associacions de comerciants del municipi a sumar-s’hi.

El segell certifica que les botigues que l’obtenen compleixen les mesures de seguretat, higiene i protecció de clientela i personal treballador que estableix la Guia de Bones Pràctiques de l’Activitat Comercial de la Secretaria d’Estat de Comerç, que depèn del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. A grans trets, aquestes mesures se concreten en el manteniment de la distància de seguretat entre clients i treballadors i la desinfecció permanent de les instal·lacions.

Aquest distintiu es visualitza amb un adhesiu a la porta

Aquest distintiu, que es visualitza mitjançant una adhesiu a la porta o l’aparador dels comerços, s’atorga en base a una declaració auto responsable del comerciant sobre el seu compliment d’aquests criteris oficials de seguretat.

La Cambra de Comerç s’encarrega de fer-ne el seguiment per comprovar que aquestes mesures s’estan aplicant de manera rigorosa. La tramitació del segell ‘Comerç de Confiança’ es pot fer en només 48 hores, el seu cost és de 57 euros i la seva vigència és d’un any. Per sol·licitar-lo cal posar-se en contacte amb els telèfons de la Cambra (977 33 80 80 i 661 317 564) o l’adreça de correu electrònic empreses@cambrareus.org.

El regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein, ha destacat l’esforç dels comerços de Cambrils per lluitar contra el coronavirus i ha explicat que el distintiu generarà més confiança entre les petites botigues i la clientela. Al mateix temps, aquest segell és una manera de vetllar pel compliment de les mesures, d’incentivar al comerç local a treballar amb la màxima cura per garantir espais lliures de Covid, i d’animar a residents i visitants a fer les compres amb tota la seguretat.  

Comenta aquest article