Informació general

Turisme

El sector turístic i de l'hostaleria de la Costa Daurada, preocupat pel confinament del Segrià

Desenes de lleidatans que es trobaven de vacances o de cap de setmana a la costa tarragonina han anat tornant aquest diumenge als seus domicilis del Segrià després que dissabte es decretés el confinament d'aquesta comarca

Per ACN

Gent passejant pels carrers del Port, aquest passat dissabte al vespre
Gent passejant pels carrers del Port, aquest passat dissabte al vespre | Lluís Rovira i Barenys
El sector turístic i de l'hostaleria de la Costa Daurada està preocupat per l'impacte econòmic que pot provocar el confinament de la comarca del Segrià, ja que el mercat lleidatà és important per aquest territori. En declaracions a l'ACN, el portaveu de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la demarcació de Tarragona (FETH), Xavier Guardià, ha apuntat que hi podrien haver algunes cancel·lacions en les reserves d'hotels, càmpings i apartaments. "No és una bona notícia perquè el mercat de Lleida, com tota la conca de l'Ebre, Saragossa, Pamplona, i amunt, és un mercat important per casa nostra. Començàvem a tenir reserves, també del mercat lleidatà, i es pot notar que hi hagi cancel·lacions, tant en apartaments, hotels o càmpings", ha subratllat Guardià. Amb tot, ha assenyalat que el confinament de la comarca del Segrià no condicionarà la reobertura dels grans hotels, atès que molts dels lleidatans disposen de segona residència al territori.

En la mateixa línia, s'ha posicionat el president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la província de Tarragona, Francesc Pintado, que s'ha mostrat preocupat per l'afectació econòmica que pot generar que es confinin parts del país, perquè assegura que les facturacions han minvat moltíssim en comparació amb altres estius. "Ens falta tant volum de turista que qualsevol zona que faci un pas enrere suposa menys clients, menys turistes i més despesa. El primordial ha de ser respectar les mesures i protocols perquè no succeeixin més", ha reconegut Pintado. A més, els agents del sector turístic i de l'hostaleria temem nous rebrots a la Costa Daurada i assenyalen que això seria "catastròfic".

De fet, alguns dels restaurants del passeig marítim de Cambrils van patir aquest dissabte cancel·lacions de reserves de persones afectades per l'ordre de confinament. A banda, a Cambrils també fan estada altres veïns de les comarques de la Noguera o de l'Alt Urgell que respiraven més alleugerits perquè no els afecten les restriccions de moviment.

Degoteig constant de vehicles que tornen des de la costa al Segrià després que decretar-se el confinament a la comarca

Desenes de lleidatans que es trobaven de vacances o de cap de setmana a la costa tarragonina han anat tornant aquest diumenge als seus domicilis del Segrià després que dissabte es decretés el confinament d'aquesta comarca pel repunt de casos de coronavirus. En conèixer l'anunci del Govern, molts van optar per tornar a casa el mateix dissabte abans de les 16 hores però altres han aprofitat per gaudir tot el cap de setmana a la platja. El degoteig de vehicles a l'N-240 era constant aquest diumenge a la tarda en sentit Lleida. Tot i això, no hi havia cap control policial a l'entrada del Segrià per aquesta carretera. Cal recordar que molts lleidatans tenen segones residències en municipis de la Costa Daurada, en especial a Salou i Cambrils.

L’Apunt

Cancel·lacions de reserves de ciutadans francesos a conseqüència del confinament del Segrià
La notícia del confinament del Segrià no tan sols ha comportat que la gent d'aquesta zona no pugui sortir sinó que també ha causat el seu impacte a gent que viu a zones ben llunyanes. Segons ha comentat un empresari d'un establiment turístic cambrilenc a revistacambrils.cat, com a conseqüència de la notícia del rebrot del coronavirus a la comarca del Segrià, que va sortir a les notícies de diferents països europeus, aquest mateix cap de setmana s'han produït cancel·lacions de reserves de ciutadans francesos en establiments de càmping cambrilencs. És evident que la distància entre el Segrià i la nostra demarcació és clara però quan la notícia es dóna en els informatius d'altres països aquesta distància física entre la zona afectada i la zona de vacances queda més confusa i l'efecte preventiu fa la resta.

Comenta aquest article