Informació general

Serveis

Endesa invertirà en la repotenciació de la línia entre les subestacions de Reus i Cambrils dins del seu pla d'inversions a la demarcació

Per Redacció

Imatge de la subestació de Cambrils
Imatge de la subestació de Cambrils | Cedida

El pla d’inversions d’Endesa per al proper trienni (2021-2023) en relació a les actuacions que es preveuen fer a la xarxa de distribució suposarà una inversió de 114,5 milions d'euros a la província de Tarragona. Aquest pla, aprovat per la Generalitat de Catalunya, beneficiarà a més de 586.000 clients de les comarques tarragonines. Per un costat, es duran a terme diverses actuacions a la xarxa d'alta tensió a 110 kV que alimenta la Costa Daurada amb l’objectiu de millorar la fiabilitat i capacitat de la xarxa elèctrica. En destaquen les següents: a la subestació de Reus es renovaran dos transformadors 110/25-11 kV. Amb aquesta intervenció s'ampliarà la capacitat d'aquesta instal·lació i es millorarà la fiabilitat en l'alimentació del municipi de Reus i, per extensió, de les comarques del Baix Camp i el Tarragonès. La previsió d'inici dels treballs és per a l'any 2021. També es farà una nova subestació al Vendrell 110/25 kV i extensió de la xarxa de mitjana tensió associada per reforçar l'alimentació i el creixement de demanda a la comarca del Baix Penedès. Per altra banda, es farà la repotenciació de la línia 110 kV entre les subestacions de Reus i Cambrils, de manera que s'incrementarà la capacitat d'alimentació al mercat a l'entorn de les ciutats de Reus i Tarragona. Aquests treballs estan previstos per a l'any 2022. També es farà la repotenciació de l'eix d'alta tensió Tarragona-Rourell, la qual cosa permet incrementar la capacitat l'alimentació de les comarques tarragonines del Baix Penedès, el Tarragonès i l'Alt Camp, així com de la comarca veïna del Garraf. 

Una altra de les accions serà l'automatització de la xarxa que incrementare, per exemple, en més d'un 13% els punts telecomandats que hi ha a la demarcació de Tarragona a final de 2021. Així, l'any vinent arribarà a assolir un total de 1.400 telecomandaments. També està previst un Pla integral de qualitat de subministrament i un Pla de sensorització i digitalització. 

Comenta aquest article