Cultura

Lídia Utset (Coral Verge del Camí): «Durant el confinament no hem aturat mai l'activitat»

La Coral Verge del Camí ha fet actuacions virtuals conjuntes i ha hagut de canviar el funcionament dels assajos. Ahir divendres, va ser la primera vegada que es van trobar tots els membres de la Coral al complet per assajar

Per Maria Vidal

La Coral Verge del Camí al cor de l'Ermita durant la Missa Major de la Mare de Déu del Camí de l'any passat
La Coral Verge del Camí al cor de l'Ermita durant la Missa Major de la Mare de Déu del Camí de l'any passat | Lluís Rovira i Barenys

La Coral Verge del Camí és una altra entitat cambrilenca que, com la resta, ha viscut aquests mesos una situació atípica. El fet de no poder-se reunir presencialment durant el confinament, i que les actuacions que tenien previstes s'anul·lessin a causa de la pandèmia del coronavirus, ha fet que el seu funcionament canviés. Des de revistacambrils.cat hem volgut conèixer com tot plegat els ha afectat a la seva activitat habitual. Lídia Utset, presidenta de l'entitat, explica com estan vivint aquesta situació actual.

En primer lloc, Utset comenta que "durant aquests mesos no hem aturat mai l'activitat", ja que el director de la Coral Verge del Camí, Robert Faltus, enviava partitures als membres de l'entitat perquè poguessin assajar des de casa. El passat mes d'abril ja van publicar una actuació virtual conjunta cantant All you need is love de John Lennon i Paul McCartney, perquè la música seguís sonant malgrat el confinament. En la mateixa línia, tenen previst que aquesta setmana es faci pública una altra actuació virtual conjunta, en aquest cas versionant el Brindis de La traviata de Verdi.

Fa dues setmanes que la Coral Verge del Camí assaja presencialment per cordes

Pel que fa a les actuacions en directe, Utset explica que el dia 17 de juliol la Coral Verge del Camí farà "una petita activitat itinerant, cantant 4 o 5 cançons pels carrers del barri del Port". Aquesta activitat està inclosa dins l'agenda d'actes per la celebració de la Mare de Déu del Carme. Per preparar-se per aquesta actuació, ja fa dues setmanes que han reprès els assajos presencials. Tot i això, s'han anat trobant per les diferents cordes de la coral, per tal de fer-ho de manera esglaonada i sense que es produís una aglomeració. "Prèviament, s'havia netejat la Cripta, se li havia aplicat un tractament d'ozó i es té en compte que no hi hagi intercanvi de partitures entre els membres de la coral i cadascú tingui la seva", segons diu Utset. A més, la presidenta de l'entitat afegeix que "el fet d'assajar per cordes garanteix la separació entre els cantaires i fa que no sigui necessari l'ús de mascareta, ja que resulta bastant incòmode cantar amb la mascareta posada". Ahir divendres, va ser la primera vegada que es van trobar tots els membres de la Coral al complet per assajar.

Incertesa per les properes actuacions

Quant a les previsions per aquest estiu, Utset comenta que normalment fan vacances a l'agost, i reprenen els assajos a final de mes per encarar el setembre, el qual "sol ser un mes fort, perquè tenim les actuacions de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí i també cantem per la Diada de l'11 de setembre. En canvi, aquest any no tenim clar com serà".

Per últim, Utset explica que han hagut d'anul·lar l'activitat que la Coral Verge del Camí feia per finalitzar el curs, i també s'ha cancel·lat un festival de música clàssica, que tenia lloc a Tivissa, en el qual participaven acompanyant una soprano i un tenor.

Comenta aquest article