Informació general

Sentència

L'oposició manifesta que les explicacions de l'alcaldessa sobre el cas del conserge «arriben tard»

Tots els portaveus dels grups polítics a l'oposició qualifiquen la intervenció de l'alcaldessa, ahir en el ple, "d'oportunitat perduda de transmetre un missatge clar i contundent"

Per Redacció

Façana de l'edifici consistorial
Façana de l'edifici consistorial | Berta Ruiz

Els grups municipals a l'oposició més el regidor no adscrit Joan M. Artigau han emès un comunicat en el que qualifiquen la intervenció de l'alcaldessa, ahir en el ple, com una “oportunitat perduda de transmetre un missatge clar i contundent”, i tots els portaveus coincideixen que l’oferta d’explicacions arriba tard, ja que el correcte hagués estat informar prèviament de la situació.

Segons el portaveu de Cs, Juan Carlos Romera, “tots sabem que estem davant d’una sentència que no és ferma, però els fets són prou importants com per  justificar una actuació contundent, i fins i tot pactada amb l’oposició, tot i que una vegada més se’ns ha exclòs”.
En la mateixa línia, la portaveu socialista, Ana López, afirma que “és evident que no ens trobem en un cas d’assetjament sexual laboral, figura per la qual existeix un protocol, però caldria tenir preparats uns criteris per a casos com el que ens ocupa, ja que no només afecten a la llibertat sexual sinó que implica a menors, el que fa el cas encara més repugnant”.

El portaveu popular, David Chatelain, entén que “cal fer prevaldre la seguretat dels menors en espais públics, i per això hem preguntat si han coincidit l’autor dels fets i menors en les dependències on desenvolupa la seva tasca des que es va dictar sentència”, mentre que el regidor no adscrit Joan Maria Artigau assegura que “cal explicar com es pensa fer efectiva la sentència una vegada sigui ferma”.
Els deu regidors afirmen amb contundència que els fets provats són absolutament reprovables i socialment arriben en un moment en què aquestes conductes causen un especial rebuig, recordant episodis com la dimissió del Conseller Bosch.

 

Comenta aquest article