Informació general

Dia Internacional de l'Orgull LGBTI: «Treballem per construir una ciutat on tothom pugui ser, vestir-se, expressar-se i estimar com vulgui»

Avui 28 de juny, amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, l’alcaldessa –Camí Mendoza– i la regidora de Benestar, Drets Socials i Salut –Hèléne Arcelin– han fet públic un missatge institucional vers aquest col·lectiu a través del Facebook

Per Redacció

Pancarta col·locada al balcó de l'Ajuntament, aquest matí
Pancarta col·locada al balcó de l'Ajuntament, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

Avui 28 de juny, amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, l’alcaldessa –Camí Mendoza– i la regidora de Benestar, Drets Socials i Salut –Hèléne Arcelin– han fet públic un missatge institucional vers aquest col·lectiu a través de la pàgina de Facebook de l'Ajuntament de Cambrils. L'alcaldessa ha manifestat que, "avui, dia 28 de juny, es commemora el dia de l’Orgull LGBTI en record dels fets que van passar el 28 de juny de 1969 als Estats Units. Aquell dia persones transexuals i homosexuals van dir prou, per primer cop, a la discriminació a la que havien estat sotmeses durant segles i va néixer en, aquells moments, el moviment d’alliberament del col·lectiu. Des de l’Ajuntament de Cambrils reivindiquem la defensa dels drets del col·lectiu LGBTI i fem una crida a les persones afectades a no callar, a l’hora que instem a tota la ciutadania a que s’impliqui en la defensa dels drets i les llibertats de les persones LGTBI. Avui i cada dia, des de l’Ajuntament de Cambrils, treballem per construir una ciutat on tothom pugui ser, vestir-se, expressar-se i estimar com vulgui. Els nostres drets són els vostres drets, el meu orgull és el teu orgull". 

Per la seva part, la regidora Hèléne Arcelin ha afegit el següent missatge: "avui és un dia per mostrar els avenços aconseguits en els drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals, transgènere i intersexuals i per homenatjar la lluita incansable de totes elles que han fet al llarg de tants anys per poder gaudir plenament d’ells. Els drets formals del col·lectiu LGBTI a Catalunya són ja una realitat però cal garantir-los transversalment a tots els àmbits i espais de la vida quotidiana i avançar en l’eliminació dels prejudicis socials que encara perduren en la societat. Avui és un dia per mostrar l’orgull personal del col·lectiu, de ser i mostrar-se tal i com una persona sent des de la plena llibertat i amb l’exigència del respecte social. Totes les persones som úniques i diverses i aquesta diversitat és la que ens enriqueix com a societat: estimar, ser i expressar-se de múltiples formats i combinacions. Tria lliurement, sempre, aquella que formi part de tu. Cambrils, avui i cada dia, és compromet amb els drets de les persones LGTBI".

Més informació sobre aquesta commemoració i el manifest institucional íntegre del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI 2020

Taller virtual Ecstàtic Dance amb Berta Sala, aquesta tarda

Durant aquests dies també s'ha penjat la bandera amb els colors del col·lectiu al balcó de l'edifici consistorial. Una altra que s'oferirà avui, a les 18.30 hores, serà un taller d'Ecstàtic Dance a càrrec de la musicoterapeuta Berta Sala Margalef mitjançant l’app Zoom (les instruccions per accedir a la sala es poden consultar al programa). Amb aquesta proposta tothom que vulgui podrà gaudir i deixar-se anar a través d’un viatge musical per l'alliberament emocional a través de l'expressió lliure del moviment corporal. 

Comenta aquest article