Informació general

Concentració

Concentració reivindicativa dels Avis i Àvies en plena diada de Sant Joan

La concentració d'ahir va aplegar poc més d'una vintena de persones i, en petit format, es va seguir el protocol habitual a l'espera que la setmana vinent es pugui reprendre el tomb pel voltant del mercadet ambulant

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies, ahir, a la plaça de la Vila
Els Avis i Àvies, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies van celebrar la seva concentració setmanal, ahir, en plena diada de Sant Joan. Tot i ser dia festiu, el mercadet ambulant va obrir portes i l'activitat comercial tant a la Vila com a la Platja va ser gairebé l'habitual d'un dia feiner. Els Avis i Àvies van celebrar, d'aquesta manera, la darrera concentració del mes de juny i la van fer sense moure's de la plaça de la Vila. Tot i que la intenció era fer el recorregut habitual, cap el passeig d'Albert, anant pel carrer de Gimbernat i retornant a la plaça pel carrer de l'Hospital, els Avis i Àvies ho van deixar per la setmana vinent després de ser advertits pels Mossos que no tenien el permís adient per fer aquesta passejada. De cara a la setmana vinent la intenció és recuperar aquest tomb per les immediacions del mercadet ambulant.

La concentració d'ahir va aplegar poc més d'una vintena de persones i, en petit format, es va seguir el protocol habitual amb el cant de l'Estaca, al que van seguir crits demanant l'amnistia i la llibertat dels presos polítics així com crits per la independència. La concentració es va cloure amb el cant dels Segadors.

Crida "Anem per feina"

Els Avis i Àvies també van fer una valoració de la concentració realitzada el passat diumenge 21 de juny a la tarda, al costat de les escales reials del Port i responent a la crida "Anem per feina". Tot i que la majoria de participants a aquesta concentració van ser membres del col·lectiu dels Avis i Àvies, van voler precisar que ho van fer responent a una crida realitzada a través de les xarxes socials per diferents col·lectius. Des d'ahir dimecres, s'ha fet una nova crida a fer una concentració en silenci durant 20 minuts per protestar contra la repressió, pels presos, pels exiliats... el diumenge 5 de juliol, a les 20h, al costat de les escales reials del Port. La intenció és seguir fent aquestes mobilitzacions un cop cada quinze dies.

Comenta aquest article