Cultura

Concurs

Alumnes de cinquè del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer guanyen el mSchools StudentAwards amb el projecte el llegendari «Del Baix Camp a la Cerdanya»

Es tracta d'una proposta innovadora que ha treballat durant tot el curs professorat i alumnat de les 36 escoles que integren la xarxa Vedruna Catalunya

Per Redacció

Alumnat de cinquè del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer participant al concurs
Alumnat de cinquè del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer participant al concurs | Cedida

Els alumnes de 5è del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer estan d’enhorabona ja que han estat guanyadors del mSchools Student Awards en la categoria de "Menció especial" en la modalitat #MobileHIstoryMap. Els nens i nenes han format part del projecte "Del Baix Camp a la Cerdanya: una ruta de llegenda", una proposta innovadora que ha treballat durant tot el curs professorat i alumnat de les 36 escoles que integren la xarxa Vedruna Catalunya.

El programa mSchools és una iniciativa de mEducation impulsada des de la Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya entre d’altres. Té per objectiu ajudar a alumnat i docents a integrar les tecnologies mòbils a l’aula obrint noves vies d’ensenyament i aprenentatge que millorin el rendiment escolar i l’ocupabilitat.

De fet, el llegendari ha permès a l’alumnat investigar la història popular local alhora que es convertien en creadors i divulgadors de contingut a partir d’eines de Realitat Virtual i Realitat Augmentada. A Cambrils, a banda de les matèries vehiculars com la llengua, el projecte també ha servit per aprofundir en altres aspectes com la robòtica.

"La maça del Calot", una llegenda cambrilenca

La història escollida per treballar aquest projecte va ser "La maça del Calot". Es tracta d’un pagès cambrilenc al qual un amic pescador va regalar una maça que havia trobat a la riera i que va resultar estar farcida d’or. Aquesta i les altres llegendes incloses en el projecte estan obertes al públic i es poden consultar a l’enllaç:

https://vedrunacatalunya.cat/llegendari

Per recollir-ho s’ha utilitzat la plataforma pública del MOBILE HISTORY MAP on es poden veure les geolocalitzacions de les narratives escrites i orals de les llegendes i el material audiovisual que acompanya cada llegenda. 

Comenta aquest article