Informació general

Política

El PSC lamenta que el primer any de mandat estigui marcat per «la manca de projecte de ciutat i de treball en equip»

Per Redacció

D'esquerra a dreta: Íngrid Duch, Ana López, Josep M. Vallès i Miguel Ángel Díaz
D'esquerra a dreta: Íngrid Duch, Ana López, Josep M. Vallès i Miguel Ángel Díaz | Cedida
Quan s’ha complert un any des de la presa de possessió de l'equip de govern de Cambrils (ERC-JxCat-NMC) des del PSC s’ha fet una valoració d’aquests 365 dies però, posant com a punt d’inflexió la crisis de la COVID19. Per tant, segons ha apuntat la portaveu del Grup Municipal, Ana López, "volem deixar clar que hi ha hagut un abans de la COVID, un durant i un després. Malauradament, la manera com s’ha afrontat la pandèmia, segons el PSC, "ha evidenciat la manca de lideratge; la falta de projectes i de treball en equip dels tres partits que conformen el govern, a més del desinterès en arribar a consensos amb l’oposició, junt amb una manca de transparència i d’omissió a la veritat. Sé que són paraules molt gruixudes, però és la trista realitat, i que abans de la COVID19 ja s’anava veient".

Un altre dels aspectes que han destacat des del grup socialista ha estat la manca d’iniciativa. "Van a remolc del que fan a altres municipis i, a més, amb una falta d’ambició total per resoldre els problemes existents, i els que ens vindran. Veiem un conformisme, una incapacitat elevada i, a més, defugen de treballar amb nosaltres per no mostrar les seves carències i debilitats". En el fons, apunten des del PSC , hi ha "un dèficit de projecte de ciutat, de treball en equip, de saber trobar amplis consensos que dificulta la presa de decisions". Fa temps que des del PSC es reclama el llistat i l’estat dels diversos projectes que apunten com a pendents, així com les obres finançades amb el crèdit de 3 milions d'euros que vam demanar el passat mandat. "No han volgut facilitar-lo, perquè no el tenen i, a més, no fan cap seguiment".

"Res ha canviat amb la pandèmia"

Per Ana López, amb el sotrac de la pandèmia "era el moment de posar per endavant les polítiques per resoldre els reptes que tenim com a ciutat; oblidant les diferències i les estratègies de partit sectàries. La situació ho requeria, però, una vegada més no han estat a l’alçada". També sorprèn, segons López, "que surtin a premsa dient que malgrat les emergències han estat capaços de seguir el full de ruta del Pla d'Acció Municipal i tirar endavant les actuacions molt rellevants per la ciutat. Quines? La compra del celler de la Cooperativa Agrícola per 800.000 euros?". 

"Suspens en matèria econòmica"

"Pel que fa a les mesures econòmiques des del PSC denuncien que continuen fent servir les mateixes receptes com si no hagués canviat res. Allò que anuncien com a grans mesures, no son tals":

- "L'exempció de les taxes d’obres menors, són això, obres menors que en el pressupost no son gens significatives".

- "La Cimera econòmica-social (on per cert, no ens deixen participar ni ens faciliten la informació recollida a les actes) a hores d’ara no ha anunciat cap mesura acordada".

- "Sobre la taxa d'ocupació de via pública està molt bé el que han decidit. Però, i aquells establiments que no els afecta? Què han pensat per ajudar-los? On està l’equitat?".

- "No han volgut adequar les taxes a la nova situació, simplement les han posposat".

- "Pel que fa a la taxa turística tant el govern de la Generalitat, com el de Cambrils, volien incrementar-la taxa a partir del mes de juliol i gràcies a la pressió del sector i algun grups polítics parlamentaris finalment s’ha suspès la pujada".

L'Àrea de la persona, sense previsió

En la valoració de les actuacions municipals dins de l'àrea de la persona, segons ha valorat el PSC, "el govern tripartit de Cambrils no aporta cap novetat. Evidentment han posat més diners però no s’han preparat pels nous usuaris que vindran. Aplaudim l'ampliació dels casals d’estiu i la tarifació social i donem l'enhorabona a l’escola Joan Ardèvol per la seva conversió en escola institut-escola. "Sorprèn que quan es retallen les línies sempre és culpa de la Generalitat i, en aquest cas, vol semblar un mèrit del govern local", deia la portaveu. Trobem a faltar l’impuls en accions com:

- "Els Plans Locals d’ocupació com a mesura molt transversal ja que serviria per activar l’economia local. A hores no hi ha res".

- "Vam proposar la figura d’agent cívic; d’una banda per crear ocupació i, a més, per ajudar a resoldre situacions a la via pública amb la ‘nova normalitat’. No ho tenien contemplat, ni ho volen preveure".

- "A la Policia Local, enguany no hi ha suport d’interins"

- "L’espai públic no té un manteniment adequat"

Des del PSC creuen que, "és el moment de pensar en un Cambrils més sostenible i més accessible. I en això hem estat treballant des del Grup Municipal del PSC però la no resposta o el rebuig és la tònica dominant d’aquest govern que, evidentment, no està a l’alçada".

Comenta aquest article