Informació general

Platges

Les platges cambrilenques tindran cartelleria informativa amb les mesures de prevenció davant la Covid-19

En aquest inici de la temporada de bany, el personal de salvament i socorrisme –servei que entrarà en funcionament demà dilluns 15 de juny– també realitzarà una tasca informativa i pedagògica amb els banyistes que hi hagi a les platges

Per Berta Ruiz

Aspecte de la platja de la Llosa, al litoral de Ponent, ahir al migdia
Aspecte de la platja de la Llosa, al litoral de Ponent, ahir al migdia | Berta Ruiz

Aquest estiu s'instal·laran cartells informatius amb les mesures de prevenció davant la Covid-19 a les platges cambrilenques. En aquesta cartelleria –que es muntarà properament al llarg del litoral– es recordarà que cal respectar la distància de seguretat entre persones i els aforaments, fer ús de les mascaretes, rentar-se les mans amb freqüència, no compartir estris ni menjar, i utilitzar les dutxes i lavabos de manera individual. Sobre aquesta qüestió, el primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis i Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils –Lluís Abella–ha explicat a revistacambrils.cat que els cartells ja estan pràcticament enllestits i indicaran totes les recomanacions que els usuaris hauran de seguir a les platges. 

En aquest inici de la temporada de bany, el personal de salvament i socorrisme –servei que entrarà en funcionament demà dilluns 15 de juny– també realitzarà una tasca informativa i pedagògica amb els banyistes que hi hagi a les platges. Segons ha comentat Abella, "aquestes primeres setmanes –que no hi ha molta gent a la platja–, una de les seves tasques serà fer aquest control d'evitar aglomeracions a la sorra i informar a la gent. Evidentment, la seva principal tasca és la de vigilar, però també aniran informant a la gent. D'entrada, els socorristes també ajudaran en aquesta tasca pedagògica de recomanar. A més, ben aviat, també hi haurà tota la cartelleria col·locada al llarg de la costa". 

S'està treballant en la figura dels agents cívics

Per altra banda, per afrontar el gruix central de la temporada –a ple estiu– Abella ha apuntat que s'està treballant en el tema dels agents cívics, juntament amb el departament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Cambrils. "Amb això tenim una mica més de marge. No sabem com anirà la temporada, però esperem que vingui molta gent. Si hi ha força gent a la platja, els socorristes no podran fer-se càrrec d'aquesta tasca informativa i, per això, s'està treballant amb aquest grup d'informadors que aniran per la sorra avisant a la gent". De moment, el regidor de Serveis i Medi Ambient ha destacat l'alt grau de responsabilitat que està demostrant la gent a Cambrils: "dins del que cap, la gent és bastant responsable i, en general, no s'acumula gent a la platja; s'està tenint aquesta responsabilitat". 

Comenta aquest article