Informació general

Ajudes

El Govern de la Generalitat destinarà 14 milions d'euros per pal·liar els efectes del temporal Gloria i Dana

Els ajuts aniran a infraestructures i equipaments de titularitat municipal que van quedar malmesos

Per ACN

Aspecte del passeig litoral de ponent, el passat 21 de gener
Aspecte del passeig litoral de ponent, el passat 21 de gener | Lluís Rovira i Barenys

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts una partida de 14 milions d'euros provinents del fons de contingència per atendre els ajuts a les infraestructures i equipaments de titularitat municipal que van quedar malmesos els mesos d’octubre del 2019 i gener del 2020 a causa dels temporals Dana i Gloria. Els aiguats van tenir un gran impacte en comarques com les Garrigues i la Conca de Barberà, en el primer cas, i a tot Catalunya en el segon. En total, més de 400 municipis van patir-ne els efectes, 266 dels quals amb afectacions greus infraestructures municipals, segons dades del Govern. 

El Govern admet que les sol·licituds d'ajuts presentades pels ens locals en relació amb aquests temporals per tornar a posar en funcionament els serveis i les infraestructures malmeses van superar "amb escreix" la capacitat de la Secretaria d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran per poder donar resposta a les necessitats dels ens locals. Per aquest motiu, el Govern assegura que ha habilitat recursos extraordinaris per tal "de poder fer front a les afectacions excepcionals que s'han produït i que requereixen inversions per a la seva reposició".

En aquest sentit, i en una primera fase, s’ha dotat d’un primer complement de 14 milions d’euros a la partida d’ajuts extraordinaris per a fets meteorològics destinats a la reposició d’infraestructures municipals, "per continuar donant resposta a les necessitats dels municipis i per tal de poder garantir la restitució dels serveis municipals malmesos".

Comenta aquest article