Esports

Intstal·lacions

El Palau Municipal d'Esports recupera, poc a poc, la seva activitat

S'han habilitat tres àmbits ben diferenciats i els usuaris han d'accedir al recinte amb mascareta i seguint uns itineraris marcats per a l'accés i la sortida de les instal·lacions

Per Lluís Rovira i Barenys

Activitat programada al Pavelló 2 del Palau Municipal d'Esports, aquest matí
Activitat programada al Pavelló 2 del Palau Municipal d'Esports, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

El Palau Municipal d'Esports va obrir portes, ahir, després d'una aturada de prop de tres mesos. I ho va fer amb limitacions d'espai i moltes mesures de seguretat. D'entrada, l'activitat esportiva a les instal·lacions del Palau Municipal d'Esports ha quedat restringida a tres àmbits ben diferenciats. De cara al proper dilluns 15 de juny, es preveu que s'incorpori la piscina coberta dins l'oferta esportiva post-confinament. El Palau Municipal d'Esports obre a les 7 i fins les 13h i de les 15 a les 22h. De les 13 a les 15 hores resta tancat i es fa una desinfecció total de les instal·lacions. Cal dir que el gimnàs de la pista d'atletisme també s'ha obert, amb el mateix horari.

Tres zones d'activitat

Per entrar al Palau Municipal d'Esports és imprescindible l'ús de mascareta i fregar-se amb solució hidroalcohòlica que hi ha just a la porta d'entrada. Els espais que s'han posat en funcionament disposen, cadascun d'ells, el seu itinerari d'entrada i de sortida de l'activitat. En cadascun d'ells hi ha un monitor que controla l'accés i a part es fa el control de la temperatura a l'entrada i es fa signar un document de declaració responsable en el que l'usuari afirma complir els requisits bàsics de preservació de la salut. Un cop superat aquesta primera barrera, els usuaris han d'anar directament a l'activitat i no poden fer ús dels vestuaris ni de les dutxes. A més, el temps d'estada de cada usuari al Palau Municipal d'Esports ha de ser d'un màxim d'una hora.

Per a la pràctica del ciclo indoor, és a dir les bicicletes estàtiques, s'ha habilitat el vestíbul del pavelló entrant per la porta que hi ha davant el Molí del les Tres Eres. Els usuaris han d'entrar per aquesta porta i disposen de 17 places. La sortida també es fa per una altre de les portes d'aquest vestíbul. Pel que fa a les activitats programades, s'ha habilitat el pavelló 2, on habitualment es juga a l'hoquei. En aquest espai s'hi poden encabir 20 persones, amb unes marques al terra per determinar les distàncies de dos metres entre els usuaris. L'accés i la sortida d'aquesta zona es fa per la porta del pavelló que dóna al costat de la riera d'Alforja.

Finalment hi ha la sala del gimnàs, que s'ha habilitat per a 27 places. Els aparells s'han separat per mantenir les distàncies de seguretat i alguns s'han tret a fora i s'han col·locat al passadís superior del pavelló. En aquest cas, els usuaris han d'accedir per la porta on hi ha els conserges i allí tenen delimitat el circuit de pujada al gimnàs i el circuit de sortida, per la mateixa porta però amb tanques i cintes per separar els espais.

La piscina coberta, a partir del 15 de juny

La piscina coberta està previst que es posi en funcionament a partir del proper dilluns 15 de juny. Les condicions d'accés a la piscina seran les mateixes que la resta d'usuaris del Palau Municipal d'Esports amb la diferència. La diferència principal és que els usuaris de la piscina podran utilitzar els vestuaris i les dutxes. Hi haurà limitació d'aforament als vestuaris i a la piscina i s'està estudiant quin ús se'n farà dels carrils de natació. Dels nou carrils que hi ha habitualment s'ha passat a vuit i a hores d'ara s'està acabant de decidir com serà el seu funcionament.

D'altra banda, aprofitant l'aturada provocada per la pandèmia del coronavirus, s'ha aprofitat per fer la neteja anual de la piscina, una tasca que es feia habitualment el mes de setembre. D'aquesta manera, el proper setembre ja no s'aturarà l'activitat en aquesta instal·lació.

El gimnàs s'ha adaptat a les noves normatives de seguretat / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article