Informació general

Infraestructures

L'antiga estació de tren convertida en un cau de porqueria

La zona de les andanes de l'antiga estació de tren s'està convertint, poc a poc, en un cau de porqueria

Per Lluís Rovira i Barenys

Les vies de l'antic traçat acumulen deixalles a la zona de l'antiga estació
Les vies de l'antic traçat acumulen deixalles a la zona de l'antiga estació | Lluís Rovira i Barenys

La zona de les andanes de l'antiga estació de tren s'està convertint, poc a poc, en un cau de porqueria. La part de les vies que hi ha davant de l'estació va acumulant llaunes de beguda i altres deixalles en un procés de degradació constant des que ara fa cinc mesos va deixar de funcionar aquest traçat ferroviari. Darrerament, les deixalles també ocupen una part de les andanes.

Tot i que aquesta instal·lació ferroviària ja no recepciona viatgers, l'antiga estació no ha estat traspassada a l'Ajuntament. Tal com han informat des del propi Ajuntament a revistacambrils.cat, "la vigilància i la seguretat interior d'aquell espai segueix corresponent a ADIF.  La Policia Local i els Mossos vigilen la zona de manera esporàdica, però ara ens concentrem més en la estació nova que sí que està operativa i amb viatgers".

Procés de desmantellament

Un cop el tram de via fèrria entre l'Hospitalet de l'Infant i Salou va deixar de funcionar, el passat 13 de gener, Adif va iniciar les tasques de retirada de tot el cablejat de coure que hi havia al llarg dels 28 km d'aquest traçat ferroviari així com del desmantellament dels 11 passos a nivell que hi ha en aquest trajecte. Posteriorment, des de meitats del mes de febrer, Adif va iniciar el desmuntatge dels pals de la catenària. A banda, a finals del mes de gener Adif també va treure a licitació el projecte de desmantellament de la via. Aquest estudi es preveu que estigui enllestit aquest estiu. El següent pas serà el d'engegar una nova tramitació per buscar l'empresa que es faci càrrec de les obres de desmantellament.

Brutícia a les andanes de l'antiga estació de tren, ahir al matí / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article