Cultura

Cinema

Toni Badimon, director de la Rambla de l'Art: «Estem animats, però aquests tres mesos han estat molt durs»

La Rambla de l'Art reobrirà les seves portes el proper 19 de juny i ho farà amb unes instal·lacions renovades i millorades gràcies a una campanya de micro-mecenatge en la què han recaptat 12.170 euros

Per Berta Ruiz

Imatge de l'entrada al cinema Rambla de l'Art
Imatge de l'entrada al cinema Rambla de l'Art | Lluís Rovira i Barenys

La Rambla de l'Art reobrirà les seves portes el proper 19 de juny i ho farà amb unes instal·lacions renovades i millorades. De fet, a finals del passat mes d'abril, es va obrir una campanya de micro-mecenatge per aconseguir recursos econòmics de cara a la seva reobertura passat el confinament. Els responsables de la sala van iniciar un crowfunding a través de la plataforma Verkami amb l'objectiu d'aconseguir 11.000 euros: es va decidir que un 40% aniria per a la millora de les instal·lacions; un 25% per cobrir les despeses pel tancament forçat; un 20% per adquirir material de projecció i de ticketing i, el 15% restant per a les recompenses per a la col·laboració solidària dels mecenes. Aquesta xifra s'ha superat i, el passat dissabte, es tancava la campanya amb una recaptació total de 12.170 euros, donada per 324 mecenes.

Millores per arreglar i actualitzar la sala

Sobre aquesta campanya i la reobertura de la sala, el director de la Rambla de l'Art –Toni Badimon– ha explicat a revistacambrils.cat que, "ens vam posar un objectiu perquè volíem fer determinades millores i ho hem fet a través d'un Verkami. El passat dissabte el vam tancar i estem molt contents perquè amb això ens permet pintar la sala, arreglar l'electricitat, millorar els serveis, les llums de la sala, millorar els accessos quant a les baranes, etcètera. També havíem de canviar coses i després tota l'adaptació del tema sanitari i higiènic. Les millores van en el sentit d'arreglar-ho tot i actualitzar-ho".

Una altra de les millores que s'implantaran amb els diners de la campanya de micro-mecenatge serà la venda online d'entrades per evitar el mínim contacte personal amb el públic

La Rambla de l'Art ja escalfa motors per tornar a obrir les seves instal·lacions. La sala compta amb 270 butaques i, en aquesta fase del desconfinament, es permet la seva obertura fins al 50% del seu aforament. Segons ha dit Badimon: "hi poden haver fins a 140 persones per sessió però, és gairebé improbable que en cada sessió hi entrin 140 persones, per tant, no hi ha problema". A més, una altra de les millores que s'implantaran amb els diners de la campanya de micro-mecenatge serà la venda online d'entrades per evitar el mínim contacte personal amb el públic. Així doncs, des del proper 19 de juny, també es podran adquirir les entrades a través d'internet. "Fins ara no havíem pogut fer la venda per internet perquè tenia uns costos logístics importants; però ja està tot preparat, vam fer les primeres proves i arrencarem amb totes les millores fetes" ha apuntat Badimon.

Producció cinematogràfica paralitzada

La pandèmia del coronavirus també ha afectat tota la producció cinematogràfica durant aquests mesos, que ha quedat paralitzada. Aquest és un handicap amb el que s'estan trobant els cinemes que han pogut reobrir progressivament les seves sales, perquè no hi ha estrenes en cartell i, "aquesta és una problemàtica" ha dit Badimon. Pel que fa a la sala cambrilenca, el seu director ha explicat que, "durant la primera setmana, probablement hi haurà menys passis –potser tres al dia–, en primer lloc, per acostumar-nos i comprovar que la rotació de la gent compleix la normativa. Nosaltres arrencarem amb un programa de cinema infantil i amb coses ja estrenades. En segon lloc, tenim alguna estrena de cinema europeu –oferta que nosaltres ja fem normalment– i després pel·lícules que s'havien d'estrenar durant el període de confinament i que alguna ha passat per alguna plataforma, però arriben poques".

Tal com ha apuntat Badimon, de cara a finals de juny arribaran produccions com la nova versió d'Apocalypse Now o la reestrena de Cinema Paradiso –el 26 de juny–. Durant el mes de juny es programaran films amb "menys promoció" i, de cara al mes de juliol, es preveu que es reprengui en certa mesura el circuit cinematogràfic amb alguna nova estrena. "Crec que hem d'obrir perquè la gent s'hi acostumi; de cinema bo n'hi haurà i del tipus de cinema que nosaltres treballem també" ha comentat Badimon.

Durant el mes de juny es programaran films amb "menys promoció" i, de cara al mes de juliol, es preveu que es reprengui en certa mesura el circuit cinematogràfic amb alguna nova estrena

Després de tres mesos amb la sala tancada –però sense deixar d'oferir opcions i propostes culturals per no perdre el contacte amb el públic–, Toni Badimon afronta aquesta nova etapa amb optimisme. De cara a la reobertura del cinema explica que, "crec que la gent que està acostumada a anar al cine i sobretot el nostre públic –i, després de les millores que estem fent–, crec que no hi tindrà problemes per venir". Amb l'estiu a tocar, Badimon també ha comentat que l'afluència de públic a la sala depèn "en un percentatge bastant elevat al turisme: gent que ve de vacances, gent de segones residències; aquí en depenem. Si ens haguéssim de centrar només amb Cambrils o gent del voltant que venen al cinema –perquè fem una programació especial– doncs probablement no hi arribaríem. Confiem que el turisme, com sempre, també arrossegui una mica. En principi, estem animats, però aquests tres mesos han estat molt durs". 

Comenta aquest article