Esports

Futbol

Francisco J. Ferré, president del Cambrils Unió: «Un cadet i un infantil del club han quedat en el primer lloc i no podran pujar de categoria»

Per Ferran Tuset

Presentació de tots els equips del Cambrils Unió, el passat mes d'octubre
Presentació de tots els equips del Cambrils Unió, el passat mes d'octubre | Cedida

El passat 27 de maig es van aclarir part dels dubtes que planejaven sobre el futbol amateur i futbol base ja que la Federació Catalana de Futbol –reunida de forma telemàtica– aprovava per unanimitat resoldre els dos terços jugats de la temporada 2019-2020 "sense descensos i amb l'aplicació del nombre d'ascensos marcats pel pla de competicions de la temporada que es dóna per acabada".

Cambrils Unió queda classificat en el 12è lloc

La decisió adoptada dóna validesa a les classificacions en el moment en què es va produir l'aturada de les competicions (l'últim partit jugat va ser el diumenge 8 de març), tot i que la situació de primer classificat no comportarà la consideració de campió, ateses les circumstàncies excepcionals de finalització de les lligues. En el cas de l'equip local, el Cambrils Unió, ha quedat classificat en el 12è lloc del grup 6 de la Segona Catalana. Els ascensos s'assignaran als equips que ocupen posició per pujar de forma directa de categoria. La resta de places d'ascens previstes en la normativa es completaran amb els conjunts implicats en llocs de play-off que es trobin millor classificats.

Controvèrsia amb els equips de futbol base: sense ascensos ni descensos

La controvèrsia arriba en el futbol base; també es dóna per finalitzada la temporada però sense ascensos ni descensos, tant sols es produiran ascensos per la cobertura de vacants i pel sistema de millor coeficient. I aquí és on el president del Cambrils Unió, Francisco Javier Ferré, mostrava el seu desacord i al qual també s'hi han sumat diversos clubs. Ferré ha afirmat que "el Cambrils Unió té 34 equips en el futbol base, dels quals un cadet i un infantil han quedat en el primer lloc i no podran pujar de categoria". La FCF justificava l'opció presa en base als qüestionaris dels 663 clubs catalans en els què de les 442 respostes, la majoria va avalar aquesta fórmula.

Plataforma Units pels Ascensos

La decisió de la Federació Catalana de no contemplar ascensos en les categories base de futbol ha propiciat l'aparició de la plataforma Units pels Ascensos. Aquesta plataforma ha sorgit com a reacció a la decisió de la Federació i vol capgirar aquesta decisió per tal que al futbol base també hi hagi ascensos, tal com s'ha fet amb el futbol amateur. El Cambrils Unió s'ha adherit a aquesta plataforma per defensar els seus interessos en el futbol base.

Comenta aquest article