Informació general

Sanitat

El Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre, l'Alt Pirineu i l'Aran passaran a la fase 3 el proper dilluns

Per ACN

Gent passejant pel passeig de Ponent, a principis del mes de maig
Gent passejant pel passeig de Ponent, a principis del mes de maig | Lluís Rovira i Barenys

El Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre, l'Alt Pirineu i l'Aran passaran a la fase 3, el proper dilluns 8 de juny. Barcelona i àrea metropolitana nord i sud –unificades en una sola regió- i Lleida passaran a la fase 2. El Ministeri de Sanitat ha acceptat íntegrament la petició de Salut també per a Lleida, que es va quedar a la fase 1 després d’un increment de casos positius en coronavirus i que va decidir incloure-la a la nova petició després de constatar una baixada en la incidència de casos. Girona, Catalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf, que aquesta setmana han entrat en fase 2 continuaran durant una setmana més. Tot Catalunya estarà doncs en fase 2 i 3. 

Sanitat ha acceptat també que Madrid passi a la fase 2 a partir de dilluns. Castella i Lleó també passarà íntegrament a la fase 2 i Guadalajara i Cuenca, a Castella-La Manxa, a la 3. Andalusia, l’Aragó i Astúries també passaran a la fase 3. També progressaran a la tercera etapa Galícia, Cantabria, el País Basc, Navarra, la Rioja, Extremadura, Balears –Formentera ja hi era–, Canàries –La Gomera, la Graciosa i El Hierro ja hi eren també-, Melilla i Murcia. 

La mobilitat entre CCAA, amb la "nova normalitat"

En fase 3, la Generalitat, d’acord amb el nou decret de pròrroga, passarà a gestionar la desescalada, a excepció de la mobilitat entre les unitats territorials, que continuarà en mans de Sanitat. En aquest sentit, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat la mobilitat entre Comunitats Autònomes, "entenem que s’ha de produir entre les Comunitats Autònomes que han assolit la nova normalitat".

Comenta aquest article