Informació general

Concentració

Els Avis i Àvies celebren la primera trobada post-confinament

Prop d'una cinquantena de membres d'aquest col·lectiu s'han concentrat a la plaça de la Vila d'on no s'han mogut en tota l'estona

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies a la conecntració d'avui, a la plaça de la Vila
Els Avis i Àvies a la conecntració d'avui, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies de Cambrils han reprès la seva activitat reivindicativa, avui 3 de juny, després de poc més dos mesos i mig d'aturada per la crisi del coronavirus. Prop d'una cinquantena de membres d'aquest col·lectiu s'han concentrat a la plaça de la Vila d'on no s'han mogut en tota l'estona, tal com els havien notificat des del departament d'Interior de la Generalitat. Així doncs, s'ha hagut d'anul·lar el tomb al voltant del passeig d'Albert i tot l'acte reivindicatiu s'ha desenvolupat a la plaça. Abans de començar, membres de l'ANC Cambrils han repartit mascaretes als Avis i Àvies.

Primer que tot, un dels portaveus del col·lectiu, Manel Palacios, ha recordat les mesures de seguretat que s'han de prendre, "els petons i les abraçades les farem amb els ulls, perquè el virus encara hi és i hem de continuar protegint-nos". Tot seguit, el discurs de Palacios s'ha centrat en la lluita que el col·lectiu està fent des del primer dia, reclamar que els presos polítics aconsegueixin la plena llibertat, "per poder viure en un país nou sense que ens practiquin un 155 cada dos per tres. Ara és el moment de continuar ben ferms i decidits a fer possible la república independent i denunciar aquest Estat que ens oprimeix i no ens escolta". Manel Palacios també ha agraït la donació de mascaretes per part de l'ANC local i ha demanat un aplaudiment pels Avis i Àvies "més solidàries que han fet material de protecció per les residències d'avis".

Record a totes les víctimes de la Covid i a Marian Ortiz, membre del col·lectiu cambrilenc

Tot seguit s'ha fet un minut de silenci dedicat a totes les víctimes del Covid-19, "ens han deixat companys de lluita a Reus, Riudoms, Tortosa,... i recordarem especialment al Marian Ortiz, el nostre avi, que va morir el 19 d'abril a Barcelona".

Després d'això, els Avis i Àvies han iniciat els càntics i els crits habituals, dedicant-ne una bona part als Borbons. L'acte s'ha tancat, com ja és habitual, amb el cant dels Segadors i amb crits d'Independència.

Comenta aquest article