Cultura

Literatura

El Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer publica el primer llibre digital amb els guanyadors de la XV Convocatòria dels Jocs Florals

Per Redacció

Imatge d'una de les propostes literàries del certament dels Jocs Florals
Imatge d'una de les propostes literàries del certament dels Jocs Florals | Cedida

L’alumnat d’ESO del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer ha participat, un any més –i ja en van quinzè– als Jocs Florals; un certamen en el què es trien les millors poesies i proses de cada classe en llengua catalana. En aquesta edició la temàtica proposada pel centre era el confinament. A partir d’aquí, els alumnes van deixar volar la seva imaginació i van dur a terme unes propostes que van arribar a col·legi de manera digital.

A més de la celebració a distància del certamen, enguany s’ha anat un pas més enllà en tot aquest projecte que ha coordinat la Cap del Departament de Llengües, Cori Cirera. Aquesta setmana ha vist la llum la publicació –en format digital–, de les narracions en format prosa i poesia dels guanyadors del concurs. Així, tot l’alumnat del centre i les seves famílies podran conèixer quines han estat les narracions guanyadores. Publicar les composicions de l’alumnat de forma digital, segons ha explicat Cori Cirera "ha estat un esforç que ha valgut la pena atès que ara, els nois i noies tindran una nova motivació a l’hora de realitzar les seves creacions".

Es pot accedir al llibre digital en aquest enllaç:

https://drive.google.com/file/d/1xhCOSMjcIiOikVTsun1ctg9bkrFBTUly/view

En aquesta XV edició del concurs el jurat ha estat format pel professorat de llengües d’ESO del centre.

Concursos literaris i de booktubers, altres activitats programades

Per altra banda, tot l’alumnat de l’escola –d’Infantil, Primària i ESO–, va participar en diferents activitats literàries i artístiques relacionades amb la Setmana Cultural. El concurs de poesies, de prosa, de còmic, de contes en vídeo o de booktubers, van ser altres de les iniciatives programades durant la Setmana Cultural.

Comenta aquest article