Cultura

Música

La violinista Jennifer Panebianco és seleccionada per l'escola Superior de Música Reina Sofía de Madrid

Després de passar per rigoroses proves, Panebianco va ser escollida entre aspirants de tot el món per continuar amb la seva evolució

Per Redacció

Imatge de la violinista Jennifer Panebianco
Imatge de la violinista Jennifer Panebianco | Cedida

La violinista cambrilenca Jennifer Panebianco Del Monaco, de 15 anys d'edat, inicia una nova etapa en la seva carrera com a artista. Jennifer ha estat seleccionada per continuar els seus estudis musicals a la prestigiosa Escola Superior de Música Reina Sofía de Madrid, reconeguda com una de les més prestigioses a nivell internacional. Després de passar per rigoroses proves, Panebianco va ser escollida entre aspirants de tot el món per continuar amb la seva evolució i poder aconseguir un dels seus grans somnis. La cambrilenca pertany a una família de músics –els seus pares Vania i Alfredo són concertistes de guitarra amb una gran trajectòria– mentre que la seva germana, Gillian, estudia piano amb el professor Eladi Dalmau a l'Escola de Música de Cambrils i violoncel amb Mikolaj Konopelski.

Des de ben petita, Jennifer Panebianco ha estat coneguda com una nena prodigi del violí; amb només 10 anys d'edat ja acumulava més de deu primers premis en concursos internacionals de països com França, Itàlia, Grècia, Eslovènia, Anglaterra, República Txeca i Rússia, així com multitudinàries gires per Àsia. Per a la jove ha estat molt important el suport rebut per part del Club Rotary Barcelona 92, amb la concessió de la Beca Jaume González 2018 i 2019, sense la qual la Jennifer no hagués pogut avançar en la seva evolució. Segons ha explicat la seva mare, també cal destacar la gran aportació del luthier barceloní Josep Sager qui li ha cedit els seus violins i l'arqueter Pertr Aurednik, amb els seus arcs.

Ha hagut d'ajornar les seves gires per Itàlia, França i Corea del Sud

En el seu currículim i a la seva curta edat, Panebianco compta amb presentacions arreu del món: Itàlia, França, Portugal Rússia, Grècia, Suïssa, Eslovènia, Regne Unit, República Txeca, Japó i Taiwan, amb orquestres com la Gnesin Virtuosi de Moscou; l'Orquestra de Cambra d'Alessandria d'Itàlia; la jove orquestra de Taiwan o la Camerata XXI de Catalunya. Jennifer va realitzar l'estrena mundial del Capricho 24 de Niccolo Paganini (versió orquestral) a Àsia i ha compartit cartell amb artistes de la talla de Monserrat Caballé, Gloria Gaynor, Raphael, David Bisbal i un llarg etcètera. També ha gravat per a televisions d'Europa i Àsia. Actualment, donada la pandèmia de la Covid-19, Jennifer Panebianco ha hagut d'ajornar les seves gires per Itàlia, França i Corea del Sud. 

Comenta aquest article