Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Platges

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant adopta diverses mesures per garantir la seguretat sanitària a les platges

Hi ha col·locat cartelleria informativa sobre l’ús responsable i de moment no ha instal·lat dutxes, rentapeus, lavabos ni jocs i, en breu, crearà la figura dels informadors de platja

Per Redacció

Un operari instal·lant un cartell informatiu a la platja
Un operari instal·lant un cartell informatiu a la platja | Cedida

Per intentar garantir al màxim la seguretat sanitària a les platges del municipi i augmentar la confiança de les persones usuàries, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha adoptat ja diverses mesures. Aquest divendres ha començat a instal·lar-hi cartelleria informativa sobre l’ús responsable de les platges, que recull les normes i recomanacions de protecció per a la salut: cal mantenir sempre la distància de seguretat de 2 m, utilitzar mascareta si no és possible mantenir la distància de 2 m, no s’hi pot anar en grups de més de 15 persones; s’ha de deixar lliure 6 metres des de l’aigua; i només s’hi poden fer activitats esportives sense contacte físic, individuals i mantenint una distància mínima de 2 metres. 

En els cartells que s’han col·locat a les platges també s’informa de la decisió que ha pres l’Ajuntament de no instal·lar dutxes, rentapeus, inodors químics i jocs infantils i esportius, per seguretat, per evitar tots aquells elements que puguin ser transmissors del coronavirus. Aquesta és una mesura que s’ha pres de manera generalitzada als municipis de costa (des de Sitges a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant).

Crear la figura dels informadors de platja

Per evitar els riscos de contagi i propagació de la Covid-19, el consistori també té previst crear per a la temporada d’estiu la figura dels informadors de platja, que vetllaran perquè es compleixi la distància social en les platges i la resta de normes i recomanacions i que en controlan l’aforament, segons ha avançat la regidora de Turisme María José Gómez. 

La mateixa regidora ha explicat que les platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant acostumen a ser platges tranquil·les, poc massificades, per la qual cosa es preveu que, en principi, el control de l’aforament només serà necessari en la part nord de la Platja de l’Arenal de l’Hospitalet de l’Infant, la més urbana, que s’estén des de l’espigó fins al camp de futbol.

Pel que fa a la posada a punt de les platges, l’Ajuntament està a l’espera que Costes de l’Estat procedeixi a la regeneració de la sorra. Un cop s’hagin realitzat aquests treballs, el consistori podrà instal·lar-hi les passarel·les i es podran obrir les guinguetes i els altres serveis (llits elàstics, patinets, paddlesurf, etc.). En la reunió que ha mantingut el consistori amb els adjudicataris de les guinguetes i els altres serveis, però, aquests han manifestat la seva voluntat de posar-hi en marxa els serveis  per Sant Joan o a principis de juliol.

Els 17 municipis agrupats en la Taula per un Litoral Sostenible, entre els quals hi ha Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, han demanat al govern de l'Estat que exoneri els concessionaris de serveis de pagar les taxes d'ocupació des del començament de la pandèmia fins a finals d'any. En qualsevol cas, l’Ajuntament està estudiant la possibilitat de reduir el cànon per l’adjudicació dels serveis de temporada als concessionaris. 

Comenta aquest article