Informació general

Concentració

Els Avis i Àvies reprendran les mobilitzacions setmanals a partir del proper dimecres 3 de juny

La darrera concentració dels Avis i Àvies abans de l'esclat de la pandèmia del coronavirus es va fer el dimecres 11 de març

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment del pas dels Avis i Àvies pel passeig d'Albert, en la concentració del dia 11 de març, la darrera que es va fer abans de l'esclat de la pandèmia de coronavirus
Un moment del pas dels Avis i Àvies pel passeig d'Albert, en la concentració del dia 11 de març, la darrera que es va fer abans de l'esclat de la pandèmia de coronavirus | Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies per la Llibertat dels Presos Polítics reprendran les mobilitzacions setmanals aquest proper dimecres 3 de juny, després de dos mesos i mig d'aturada a causa de la pandèmia del coronavirus. Els Avis i Àvies cambrilencs mantenen el dia i l'hora habituals de les concentracions que van iniciar ja fa més de dos anys. Així doncs, aquest proper dimecres 3 de juny, a 2/4 de 12 del matí es tornaran a concentrar a la plaça de la Vila amb la intenció de fer el mateix format d'acte, amb la concentració inicial i el recorregut cap el passeig d'Albert. En tot cas, aquest darrer punt encara està pendent de confirmar-se per part del Departament d'Interior de la Generalitat i a hores d'ara encara està en tràmits.

De cara a la convocatòria d'aquest proper dimecres, els Avis i Àvies han recordat que la gent hi vagi amb mascareta i han recordat que s'haurà de mantenir la distància de seguretat. En la convocatòria que han fet han recordat que "la Covid-19 ens ha tingut tancats a casa durant 11 dimecres. No ha pogut amb naltros i el dimecres 3 de juny el nostre col·lectiu tornarà a demanar la llibertat dels presos polítics". Segons ha comentat Manel Palacios a revistacambrils.cat, "aquesta setmana vinent també es posen en marxa col·lectius d'Avis i Àvies d'altres poblacions com ara Reus, Mataró, Vic,..."

Dos mesos i mig de la darrera concentració

La darrera concentració dels Avis i Àvies abans de l'esclat de la pandèmia del coronavirus es va fer el dimecres 11 de març. Era la darrera setmana abans del confinament i el tema de l'expansió del coronavirus anava agafant protagonisme de manera progressiva a mesura que avançava la setmana. A l'inici de l'acte d'aquell 11 de març, la portaveu del col·lectiu d'Avis i Àvies va fer una referència a la situació que s'estava vivint respecte a aquesta malaltia i va convidar als presents a continuar amb les mobilitzacions mentre es pogués. D'altra banda, també es va voler deixar ben clar que el fet que els presos polítics surtin de les presons per treballar no significava que ja estiguessin lliures "ja que cada dia han de retornar a les presons a dormir". Els Avis i Àvies van recordar que lluiten per la llibertat dels presos polítics i aquesta llibertat encara no ha arribat.

A tall d'anècdota cal dir que dins el recorregut habitual dels Avis i Àvies d'aquell 11 de març, just quan arribaven a la cruïlla del passeig d'Albert amb el carrer de l'Hospital, en el darrer vehicle que va passar davant d'ells abans que es tallés momentàniament la circulació hi anaven un home i una dona amb mascareta. Alguns dels Avis que s'hi van fixar es van mirar estranyats d'aquest fet. Poc ens pensàvem tots plegats que la mascareta, pocs dies després, passaria a ser una peça de roba tan habitual i necessària.

Els Avis i Àvies van complir, aquest passat mes de febrer, els dos anys de mobilitzacions ininterrompudes a favor de la llibertat dels presos polítics. En total i fins a meitats del passat mes de març en què es va fer la darrera trobada setmanal, porten un total de 108 concentracions a la plaça de la Vila.

Comenta aquest article