Esports

Futbol

Cambrils Unió, Laguna i Mediterrani mantindran les seves categories de cara a la propera temporada

La Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol va aprovar, ahir, per unanimitat que no es produiran descensos en les competicions de futbol i de futbol sala territorial amateur

Per Redacció

Imatge del darrer partit de lliga del Cambrils Unió disputat a l'estadi municipal cambrilenc, contra la Canonja, el passat 29 de febrer
Imatge del darrer partit de lliga del Cambrils Unió disputat a l'estadi municipal cambrilenc, contra la Canonja, el passat 29 de febrer | Berta Ruiz

La Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol va aprovar, ahir, per unanimitat que no es produiran descensos en les competicions de futbol i de futbol sala territorial amateur i que hi haurà els ascensos marcats pel pla de competicions de la temporada 2019-2020. En les categories de base tampoc hi haurà descensos i es produiran els ascensos derivats de la cobertura de vacants. Aquesta decisió es va prendre per unanimitat dels membres de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol en la reunió celebrada ahir de forma telemàtica i corresponent al mes de maig. L'acord contempla donar validesa a les classificacions en el moment en què es va produir l'aturada de les competicions. En aquells grups on els equips hagin disputat un nombre diferent de partits, l'ordre s'establirà a través del sistema de millor coeficient. També es va acordar que la situació de primer classificat no comportarà la consideració de campió, ateses les circumstàncies excepcionals que ha comportat la finalització de les lligues.

Els ascensos

Els ascensos de categoria s'assignaran als equips que ocupen una de les posicions per pujar de forma directa de categoria. La resta de places d'ascens previstes en la normativa es completaran, en el cas del futbol, amb els conjunts implicats en llocs de play-off que es trobin millors classificats. Pel que fa al futbol sala es mantindrà l'aparellament de les eliminatòries i es determinarà el guanyador amb el millor coeficient.

En el futbol i futbol sala base també es dóna per finalitzada la temporada sense descensos i es practicaran els ascensos derivats de la cobertura de vacants, pel sistema de millor coeficient, segons el criteri de territorialitat.

També es comenta que de cara a la propera temporada, la 2020-2021, es podrien produir canvis importants en els grups de la Segona Catalana, grup en el que aquesta temporada ha militat el Cambrils Unió, i es parla de que aquesta categoria pel que fa a la demarcació de Tarragona, es podria partir en dos grups, separant els equips de les Terres de l'Ebre i els del Camp de Tarragona.

Cambrils Unió, Laguna i Mediterrani

El Cambrils Unió, doncs, continuarà a la Segona Catalana. Un cop resolt el campionat als despatxos, el Cambrils Unió ha acabat la temporada en el 12è lloc del grup 6 de la Segona Catalana. El primer classificat del grup ha estat el Gandesa, seguit de la Rapitenca i del Tortosa.

Pel que fa al futbol sala, el Laguna ocupava la cua de la classificació del grup 3 de la Tercera Divisió Nacional, molt despenjat de la resta d'equips i amb el descens de categoria pràcticament consumat. Aquesta situació li permet continuar un any més a la Tercera Divisió, si així ho decideix el club.El CFS Mediterrani, per la seva part, ha quedat classificat en el 8è lloc del grup 3 de la Divisió d'Honor Catalana, una zona mitjana de la classificació que li permet continuar, un any més, a la mateixa categoria.

Comenta aquest article